Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Бібліотека бореться за своє існування
Бібліотека бореться за своє існування Печать
Автор ГородА   
25.02.2019 г.

7 лютого чаювали у бібліотеці по вул. Батюка, 24. За круглий стіл разом з працівниками закладу сіли співробітники музею, кореспонденти місцевих газет, політики. Також був запрошений Іван Лозовий - очільник благодійного фонду.

Як відомо, доля Охтирської районної центральної бібліотеки (РЦБ) підвішена на гачку. Зараз потрібно згуртуватися усім, кому не байдуже майбутнє закладу. Сьогодні за чашкою чаю присутні обговорили шляхи щодо збереження бібліотечної системи, поточні проблеми та закордонний досвід.

Маючи районний статус, РЦБ «прописана» в Охтирці, займає приміщення, які належать міській раді. Бібліотекарі стали заручниками цієї неврегульованої ситуації. Хоча й інші районні заклади знаходяться у місті - бо так зручніше мешканцям Охтирщини - саме РЦБ доводиться вже понад 2 десятиліття перманентно боротися за своє подальше існування.

За цей час втрачена половина площі, скорочені співробітники з фаховою вищою освітою, але попри всі негаразди бібліотеку зберегли.

Колектив постійно приймає участь у різних проектах, виграє гранти, приймає активну участь у громадському житті, створює тематичні виставки, знаходить благочинників, які підтримують матеріально-технічну базу закладу.

Бібліотека стала притулком для багатьох гуртків, серед яких Поетична вітальня «Живе слово», гуртки: «Майстриня», «Джерело життя»,  «Здоров'я» та інші.

Пошуки цікавих напрямків, нових підходів до проведення змістовного дозвілля ведуться постійно. З новинок - майстер-класи від фотографа-профі для початківців. Такі курси стануть у пригоді не тільки прихильникам соціальних мереж, любителям селфі та картинок з їжею. Можна зробити крок до нової професії.

У бібліотекарів чимало планів, для деяких потрібна стороння підтримка. При чому реалізація багатьох з них неможлива без сучасної оргтехніки. З оргтехнікою голова благодійного фонду Іван Лозовий пообіцяв допомогти. Також він поділився бізнес-знахідками американських бібліотек.

Але вирішити найголовнішу проблему РЦБ ніякому благодійному фонду не під силу. Долю бібліотеки можуть визначити тільки самі охтирчани. 

Андрій Міхєєв

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg