Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Відбулось засідання координаційної ради з питань надання допомоги учасникам АТО/ООС
Відбулось засідання координаційної ради з питань надання допомоги учасникам АТО/ООС Печать
Автор ОМР   
15.02.2019 г.
Image14 лютого відбулось засідання координаційної ради з питань надання допомоги учасникам АТО/ООС та членам їх сімей,

Під головуванням міського голови Ігоря АЛЄКСЄЄВА відбулось засідання координаційної ради з питань надання допомоги учасникам АТО/ООС та членам їх сімей, де обговорювалися питання щодо соціальної  підтримки учасників АТО/ООС та членів їх сімей та шляхи віирішення проблем, що виникають 

Станом на 1 лютого 2019 року на обліку в управлінні соціального захисту населення Охтирської міської ради перебуває 875  учасників бойових дій, які брали участь в АТО, 5 - осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО, 1 учасник війни в зоні АТО та 22 члени сімей загиблих учасників АТО (у т.ч. 9- діти). Ці особи отримують пільги з оплати житлово-комунальних послуг відповідно до законодавства України. За кошти державного бюджету у 2018 році придбали житло 1 сім'я загиблого учасника АТО та 1 особа з інвалідністю внаслідок війни; психологічну реабілітацію пройшли 7 учасників бойових дій, які брали участь в АТО, 1 - отримав санаторно-курортне лікування; професійну адаптацію пройшли  20 осіб.

Відповідно до Міської програми соціальної підтримки окремих категорій громадян для сімей загиблих в антитерористичній операції додатково за кошти міського бюджету надаються пільги з оплати житлово-комунальних послуг в розмірі 50 % у межах норм споживання, тобто всього такі сім'ї отримують пільги в розмірі 100 % в межах норм споживання. Всього у 2018 році за кошти міського бюджету надано пільг на суму 46,9 тис. грн., на 2019 рік передбачено -   49,8 тис. грн.

На дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов'язків по захисту України, її незалежності та територіальної цілісності у складі сил антитерористичної операції за кошти міського бюджету виплачується щомісячна стипендії у розмірі 50 % прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку до досягнення 18-річного  віку.  Отримують цю стипендію  11 дітей,  у 2018 році виплачено   120,9 тис. грн., на 2019 рік  передбачено 133,2 тис. грн.

До Дня захисника України у жовтні 2018 року 28 пораненим учасникам АТО  та 13 сім'ям загиблих в зоні проведення АТО виплачено по 500,0 грн.; 1 сім'ї загиблого учасника бойових дій в зоні проведення АТО у 2018 році на ремонт житлового приміщення виплачено 20,0 тис. грн.

У січні 2019 року 7 сім'ям загиблих в АТО військовослужбовців, в яких виховуються 9 неповнолітніх дітей виплачено 18,0 тис. грн. (по 2,0 тис. грн. на кожну дитину).

У закладах загальної середньої освіти навчається 385 дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, та 7 дітей, батьки яких загинули при виконанні військового обов'язку в зоні проведення АТО,  у закладах дошкільної освіти - 147 дітей, та 2 - батьки яких загинули. 

Для дітей, батьки яких перебувають у службовому відрядженні в зоні проведення АТО організовано безкоштовне харчування.

У пришкільних, мовних та профільних таборах  на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти  влітку 2018 року відпочило 55 дітей учасників АТО.

Усі діти учасників антитерористичної операції/операції об'єднаних сил, які навчаються у закладах дошкільної освіти та закладах загальної  середньої освіти за рахунок коштів міського бюджету отримали новорічні подарунки (на новий рік  2018 р. - 480 подарунків, 2019 р. - 531 подарунок). 

В закладах освіти здійснюється психологічний супровід  дітей учасників АТО, проводяться заняття, групові консультації, тренінги, бесіди, години психолога.

За участю учасників освітнього процесу в Охтирській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 встановлено меморіальні дошки випускникам школи, які загинули в зоні проведення АТО: Білану Р., Бірюку О., Редькіну Р.; в Охтирській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 ім. О.Вишні - Кутовому В.; в Охтирській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. Р. Рапія - Пустовому С.; при школах діють куточки пам'яті. 

В школах проводяться тематичні заходи військово-патріотичного характеру із залученням учасників АТО/ООС, діти беруть участь у заходах щодо покладання квітів до пам'ятних знаків.

Члени координаційної ради обговорили проблеми, які хвилюють учасників АТО/ООС, та зібрали пропозиції щодо їх вирішення.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg