Головна
Кубок Охтирки у нафтовиків Печать
Автор ГородА   
04.02.2019 г.
27 січня на майданчику зі штучним покриттям у мкр. Дачний пройшли фінальні ігри Кубку міста з міні-футболу, організовані  відділом молоді та спорту Охтирської міської ради.

У двобої за бронзові нагороди, що стартував о 13:00, зійшлися команда «Ветеран», ядро якого складається з колишніх зірок ФК «Нафтовик-Укрнафта» та СК «Тайфун» (ДСНС). «Ветерани» перемогли рятувальників з рахунком 4:1.

У наступному матчі ігрового дня вирішувалася доля головного трофею.  У парі «Барвиха» (Пологи) та «ОНПР» прогнозували перевагу нафтовикам.

Дійсно, гравці Охтирського нафто-промислового регіону, яких тренує Олександр Сікун, переконливо перемогли своїх суперників 4:0. Утім, великий «сухий» відрив є наслідком не тотальної різниці в майстерності, а бажанням положан відігратися за будь-яку ціну в т.ч. за рахунок заміни у 2-ому таймі голкіпера на додаткового польового гравця. Весь перший тайм «Барвиха» демонструвала конкурентний футбол. Якби сільські футболісти використали хоча б кілька гольових моментів до екватора зустрічі, їм би не довелося йти на авантюри під завісу матчу. Таким чином, І місце у турнірі зайняла команда «ОНПР», ІІ - «Барвиха», ІІІ - «Ветеран. Призери отримали грамоти від відділу молоді та спорту Охтирської міської ради, медалі, кубки. Колектив рятувальників, який зупинився у кроці від нагород, організатори заохотили ящиком цитрусових.

Окрім командних нагород, були вручені й персональні. Цей розподіл додатково підтвердив високий рівень готовності команд, які дійшли до фінальних зустрічей.

Так, кращим гравцем турніру організатори цілком заслужено визнали Єсипа, ватажка «бронзової» команди «Ветеран». Глядачам запам'яталися не тільки красиві голи, які Богдан забивав суперникам, але й його зарядженість на атаку, відданість грі і присутність духу, навіть у безнадійних ситуаціях.

Кращим голкіпером став Руслан Горобець, який «дотягнув» «Барвиху» до срібних нагород. Положанин завжди діяв грамотно, відважно, самовіддано. Він наглядно продемонстрував істинність футбольної приказки: «Гарний воротар - це пів команди».

Антон Сікун за кількістю забитих голів обійшов усіх конкурентів і здобув звання кращого бомбардира Кубка міста.

Виграти гонку снайперів у легенди «Нафтовика» Єсипа дуже непросто. Форвард команди «ОНПР» зробив це, забивши 8 м'ячів. Усіх вищезгаданих футболістів відзначили грамотами відділу молоді та спорту.

Варто сказати, що турнір проходив за складних погодних умов. Доля півфіналів вирішувалася в той день, коли вранці на термометрах мороз наблизився до позначки -14 градусів. А фінальні зустрічі мало не зірвав снігопад. Але ентузіастів ніякі примхи небесні не злякали. Зібралися за півгодини до початку ігор і почали звільняти газон від наметів. 4 лопати надала військова частина, яка розквартирована поряд. Вони дуже знадобилися, бо у першому матчі очищене зелене поле швидко вкрила біла ковдра. Доводилося сніг підчищати неодноразово і у фінальному поєдинку. А вручення нагород мало не накрила заметіль.

Андрій Міхєєв

ImageImage 

ImageImage