Головна
Засуджено квартирних злодіїв Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
22.01.2019 г.
ImageВироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 17 січня 2019 року засуджено двох мешканців м.Харків, які ще влітку 2017 року вчиняли крадіжки майна з квартир мешканців м.Охтирка.

Так, злочинці за попередньою змовою, приїжджали на легковому автомобілі до багатоповерхових будинків нашого міста. Крадіжки скоювали у період часу з 08:00 години до 12:00 години, враховуючи, що саме в цей період, господарі переважно знаходились поза місцем проживання. Один із  злочинців залишався в машині, спостерігати за навколишньою обстановкою та вразі виникнення небезпеки мав повідомити про це іншого за допомогою засобів радіозв'язку. В цей  час інший за допомогою спеціальних приладів для відмикання замків проникав до квартир та викрадав цінні речі, грошові кошти, ювелірні вироби, побутову техніку, оргтехніку. Загалом протягом серпня - жовтня місяця ними було вчинено 8 крадіжок, але завдяки злагодженим діям працівників поліції під час останньої крадіжки злочинці були затримані на місці події.

Під час судового розгляду один з обвинувачених не визнавав свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб поєднана з проникненням у житло), інший визнавав частково, але за принципової позиції Охтирської місцевої прокуратури вина обох повністю доведена та призначено міру покарання у вигляді 5 - х років позбавлення волі кожному.