Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Газовики знову дратують людей
Газовики знову дратують людей Печать
Автор ГородА   
15.01.2019 г.
ImageНоворічні свята підкислили платіжки за газ. У графі до сплати чомусь цифри зникли, проте «РЕКОМЕНДОВАНИЙ ПЛАТІЖ» газовики вказати не забули жирним шрифтом.  Який дорівнював у середньому 2-3 тисячам гривень.

Пересічний охтирчанин, який користувався субсидією та споживав газ у межах соціальних норм,  отримавши такий неочікувано довгий рахунок щонайменш лякався. Дехто навіть обіцяв нічого не платити. Наполягаючи на тому, що, якщо у квитанції до сплати суми немає, то, відповідно, борги відсутні.

Не всім вистачало спокою та терпіння розшукати дрібнючі рядки нижче з позначкою «Довідково». Саме там фігурувала сума, яку, за незначним виключенням, потрібно платити обов'язково усім. Інакше право на отримання субсидії втрачалося.

Звісно, у кожного обов`язковий платіж по субсидії різний. Але, якщо ви впевнені, що не вилізли за межі соціальної норми то достатньо заплатити його і не переживати, що субсидію відберуть.

Якщо певні сумніви щодо витрат газу лишаються, то краще звернутися до Центру обслуговування споживачів «Сумигазу», що на вул. Широка, 5. Він працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 17:00 без обідньої перерви.

Недоплачений борг навіть у кілька гривень може призвести до втрати субсидії. У черзі, яка виходила далеко за межі офісу, можна було почути багато життєвих історій, коли люди ставали заручниками обставин із-за дріб'язкових неузгодженостей.

Наприклад, літня людина кілька років поспіль користувалася послугами банку щодо автоматичної сплати комунальних рахунків. І донедавна все було добре, платіжки вправно сплачувалися. От тільки після введення обов'язкового платежу по субсидії виникла прикра ситуація. Суми виплат різко збільшилися. А на картці абонент колись встановив ліміт списання коштів не більше 100 грн. за раз. Раніше отої сотні вистачало на все про все. Але тепер людині банк оплатив «комуналку» у обрізаному варіанті. Все, що було понад 100 грн. залишилося не сплаченим. Так, внаслідок неузгодженості дій та намірів із банком людина втратила субсидію. Щоб не залишитися без неї вдруге, довелося стояти у черзі, аби встановити точну суму, яка підлягає оплаті.

Працівники центру поводилися максимально ввічливо. Втім із-за того, що всупереч вказаній інформації щодо відсутності перерви на обід співробітники, як легко здогадатися, обідати ходили (хоч і не всі відразу, а по черзі) прийом йшов кволо.

Впроваджена електронна черга також існувала тільки у віртуальному вигляді. Апарат, який мав після реєстрації видавати талон із номером «віконця», куди слід звернутися, не видавав нічого. Про це висіла попереджувальна табличка із вибаченнями.

Але реєструватися було потрібно обов'язково, бо працівники центру відразу припиняли прийом. Відвідувачі від такого інноваційного процесу організації праці втрачали рештки терпіння.

Так, щоб взнати чи немає боргів, з віддаленого села вимушена була приїхати одинока, старенька бабця. У сервісний центр за її словами вона прийшла о пів на дванадцяту, але й за три години так і не дочекалася своєї черги. Аби не заночувати в Охтирці, літня жінка поверталася додому, вирішивши свій намір закінчити іншого разу. Поверталася злою та обуреною. Її почуття розділяли інші люди, які «зависли» у черзі.

Від такого напливу відвідувачів страждали й самі оператори газової служби. Як наслідок, траплялися невимушені помилки. Їх потрібно було виправляти відразу - а це зайвий час, зайві нерви. Працівники залу пояснювали, давали рекомендації, особисто записували на папірцях методи розрахунку та заборговані суми. Тобто вели себе максимально цивілізовано. Всі претензії щодо впровадженої недолугої системи переадресовували Києву.

Після отримання розгорнутої консультації більшість людей залишала сервісний центр без образ на працівників залу, але з величезними претензіями до діючої влади та керівництва газової компанії. Всього цього легко було уникнути, якби газовики не почали маніпулювати з розміром тексту та цифрами. У чому був сенс вилучення з квитанції графи «ДО СПЛАТИ»? Великим бажанням настроїти українців проти себе? Якщо це так, то завдання виконано на 100 відсотків.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg