Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Якість газу в конфорках споживачів Сумщини відповідає вимогам держстандарту
Якість газу в конфорках споживачів Сумщини відповідає вимогам держстандарту Печать
Автор ПАТ Сумигаз   
28.12.2018 г.
Споживачі, які сумніваються у якості газу, який надходить до їхніх осель, можуть самостійно замовити проведення додаткового аналізу газу, в тому числі у незалежній лабораторії.

Відбори якості природного газу засвідчують, що споживачі Сумської області отримують в свої домівки газ, середня теплота згоряння якого змінюється в межах 8213-8312 ккал/м3  ы відповідає усім вимогам держстандарту.

«Щодо чуток про можливість додавання азоту в природний газ, то такі операції економічно недоцільні. Азот коштує значно дорожче природного газу. Якщо говорити про кисень у складі газу, то його об'ємна частка за стандартом не може перевищувати 1%. Бо контактуючи з «повітрям», природний газ утворює вибухонебезпечну суміш. Тому контроль вмісту кисню - це питання безпеки, а газорозподільчі компанії зацікавлені в цьому не менше, ніж споживачі», - пояснює головний інженер ПАТ «Сумигаз» Дмитро Сергієнко.

До мешканців Сумщини газ надходить із декількох джерел, за кожним з яких калорійність газу відрізняється, але відповідає діючому стандарту. Чим вища калорійність, тим менший обсяг газу необхідно витратити. Чинними стандартами встановлено, що теплота згоряння повинна бути не нижчою за 7600 ккал/куб. м.

ПАТ «Сумигаз» щомісяця публікує на своєму сайті результати досліджень, які видаються лабораторіями газотранспортних і газодобувних підприємств, від яких природний газ надходить в газорозподільні мережі Сумщини за всіма маршрутами його проходження.

Споживачі, які сумніваються у якості газу, який надходить до їхніх осель, можуть самостійно замовити проведення додаткового аналізу газу, в тому числі у незалежній лабораторії. Перевірка буде здійснена у місті протягом 2-ох днів, і в сільській місцевості - 5-ти. Відповідно до Кодексу ГРМ, якщо показники відповідають нормам, оплачувати такий аналіз буде споживач, якщо ні - постачальник газу.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg