Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Мар’ян Пуляк про фестиваль військової авторської пісні
Мар’ян Пуляк про фестиваль військової авторської пісні Печать
Автор ГородА   
04.12.2018 г.
Image10 листопада в Київському міському Палаці ветеранів відбувся IV Міжнародний фестиваль військової авторської пісні. Захід пройшов за підтримки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України в рамках проекту «І все-таки ми там були!». Його приурочили до Дня пам'яті жертв Першої і Другої світових воєн, який відзначається 11 листопада.

Охтирку музичну на міжнародному зльоті представляв заслужений артист естрадного мистецтва України Мар'ян Пуляк. Член організації «Маю честь» Всеукраїнської спілки ветеранів війни (ВСВВ) виніс на суд глядачів 2 композиції, до яких сам написав музику - «Пісня фронтового водія» на слова Нестора Мартинця та «Героям слава!» поета-комишанина Олександра Кривогуза. Завдяки співпраці з цими авторами репертуар співака збагатився ще на 20 пісень. Дві з них Пуляк і привіз у столицю. В Києві тепло зустріли обидві композиції охтирчанина. Навіть, під завісу концерту, його викликали на сцену знову. Пуляк виконав «позапрограмні»: «Червону руту» та «Офіцерську честь».

Всього у фестивалі прийняли участь близько півсотні вітчизняних та закордонних виконавців. Серед них  - учасники бойових дій нинішнього та минулих часів. Африка, Лаос, Афганістан, В'єтнам, Куба... На заході дуже багато зібралося волонтерів. На сцені виступали представники з Чернівців, Чернігова, Запоріжжя, Дніпра, Києва, Донецької та Луганської областей.

Підполковник запасу Мар'ян Пуляк:

- Фестиваль авторської пісні, особливо військової направленості, зараз має активний відголос у суспільстві, бо цікавий, різноплановий. Як в музичному, так і поетичному сенсі. Дякуючи Миколі Смілику, я зміг взяти у ньому участь і довів, що в Охтирці знаються на авторській пісні.

Мені дуже сподобалися виступи родини з Києва - батько, мати й син, українсько-польського ансамблю «Рок», хлопця-білоруса, а також конферанс ведучої волонтерки-капелану Доліної.

Мав змогу предметно поспілкуватися з очільником ВСВВ генерал-майором запасу Володимиром Поповичем, попередньо домовитись про виступи в військовому навчальному центрі та в Київській адміністрації на концерті до Дня ЗСУ.

Мені цікаво розширювати географію своїх виступів. Часто запрошують у прифронтову зону і я ніколи не відмовляюсь. Невдовзі мав бути там, але з введенням воєнного стану мій виступ перенесли на деякий, поки що невизначений, час. Для таких поїздок став би в пригоді радіомікрофон, можливо, хтось з меценатів захоче допомогти, буду дуже вдячний! 

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg