Головна
На Сумщині видали краєзнавче лото про козаків Печать
Автор ГородА   
14.11.2018 г.
Image6 листопада в Сумському прес-клубі презентували «Краєзнавче лото Сумщини», видане в рамках проекту Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю спільно з Сумським обласним комітетом молодіжних організацій за фінансової підтримки управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

Розробниками гри є педагоги комунального закладу Сумської обласної ради - обласного центру позашкільної роботи та талановитої молоді.

Гра розрахована на учнів та вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти області, учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), інститути громадянського суспільства, що опікуються військово-патріотичним вихованням дітей та молоді.

«Козацьке лото» включає питання з історії козацтва (побут козаків, події пов'язані з героїчними звершеннями та постатями цього періоду, козацькі традиції, козацькі атрибути тощо).

Метою проекту, в рамках якого видане лото, є виховання в учнівської молоді шанобливого ставлення до звитяжної боротьби українського козацтва, розширення знань дітей щодо історії козацтва, ознайомлення з бойовими традиціями та героїчними сторінками історії українського народу, його військових формувань.

Розробники лото сподіваються, що настільна гра сприятиме розвитку в дітей пізнавальної активності і стане в нагоді  у процесі  підготовки до шкільних, І та ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Обіцяють, що лото передадуть у заклади загальної середньої та позашкільної освіти області.

Анна Протасова