Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Що в Охтирці зроблено для теплої зими
Що в Охтирці зроблено для теплої зими Печать
Автор ГородА   
05.11.2018 г.
 Звіт начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Олександра Демиденка заслухали на виконкомі у середу 24 жовтня.

За словами керівника управління, комплекс робіт, ухвалений для підготовки міста до зими, провели вчасно. Це низка заходів з підготовки теплових мереж до опалювального сезону; реконструкція та  капітальний ремонт систем водопостачання і водовідведення; ремонти будівель, електричних і газових мереж та доріг. Загалом працюють за графіком. 

Про міське господарство повинні дбати усі відповідальні підприємства, кожне на своїй ділянці. Йдеться про ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ, що постачає тепло, ТОВ «Водоторгприлад», яке подає в домівки охтирчан воду, приватні підприємства та ОСББ, що обслуговують житловий фонд, енергетики й газовики. Значна частка відповідальності лежить на управлінні капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради. За словами начальника управління Олександра Демиденка, кожне зі згаданих підприємств і організацій, з плановими завданнями по підготовці до зими впоралось або виконує роботи за графіком. Про деякі з них детальніше: Теплопостачальне підприємство ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» після випробувань теплових мереж по закінченню опалювального сезону 2017-2018 років, виконало ремонтні роботи виявлених дефектних ділянок на магістральних мережах. Разом з тим, згідно затверджених заходів з підготовки до зими 2018-2019 на підприємстві вчасно відремонтували три енергетичних котли; провели гідравлічні випробування теплових мереж, на стадії завершення роботи по ремонту насосного та електрообладнання станції, трансформаторів, наладці теплових установок.

Також, на стадії завершення роботи по відновленню споруд підземних теплових камер та каналів теплових мереж (вул. Київська, вул. Армійська, вул. Сумська, вул. Перемоги, вул. Незалежності, вул. Широка, пров. Харківський, пров. Лісний, вул. Батюка, вул. Снайпера), ведуться роботи по обладнанню берегової насосної станції з заміною арматури в схемі подачі річкової води, комплексно проводиться ремонт енергетичних котлів ст.№2,№3 та ремонт турбогенераторів ст.№1, №2 та інше.

Підприємства ТОВ «Водоторгприлад» та ДП «Водоочистка» на сьогоднішній день виконали роботи по заміні насосу на свердловині №1 на насосній ІІ підйому в/з «Гусинка»; ремонту насосу №2 на КНС №2; ремонту покрівлі КНС №2; ремонту даху на будівлі контори-лабораторії в/з «Гусинка»; заміні насосу на свердловині №8 в/з «Гусинка».

Ведеться реконструкція каналізаційного колектору по вулиці Петропавлівській, яку планують завершити в листопаді. Це саме той об'єкт, який має вирішити проблеми із підтопленням прилеглих будинків каналізаційними стоками.

Що стосується житла та об'єктів громадського призначення, в управлінні КБ та ЖКГ говорять, що і тут робота йде за планом. 

Із запланованих 12 ліфтів у 2018 році спеціалізованою організацією ТОВ «Полтаваліфт» виконано роботи з капітального ремонту 2-х ліфтів багатоквартирного житлового будинку вул. Перемоги, 8, 2-х ліфтів по вул. Полтавська, 10б, 1-го ліфта -пров. Миколи Хвильового, 1. Роботи тривають. У тринадцяти багатоповерхових будинках (39 ліфтів) виконано ремонт систем диспетчерського зв'язку.

Проведено капітальний ремонт дахів багатоквартирних житлових будинків по пров. Харківський, 14 (металопрофіль), пров. Дачний, 4 (металопрофіль) та по вул. Київська, 92 (руберойд).

Продовжуються роботи з капітального ремонту даху ДНЗ «Калинка», завершено ремонт даху амбулаторії №1по вул. Сумська, 55 та стоматологічної поліклініки.

Приватні підприємства «Жилкомсервіс», «Базис» та «СІБ», які визначені виконавцями послуг з утримання будинків та прибудинкових територій та є управителями значної частини багатоповерхових будинків Охтирки, ОСББ та житлово-будівельні кооперативи також виконують заплановані роботи з поточного ремонту теплових мереж, ремонту під'їздів тощо.

Згідно укладених договорів з підрядними організаціями у липні 2018 року виконано поточний ремонт вулично-дорожньої мережі (вул. Широка, перехрестя вулиць Київська-Снайпера-Штагера) площею - 4 150 м2 та          ямковий ремонт (вулиць Незалежності, Батюка, Сумська, Революції, Ярославського, Пушкіна, Петропавлівська, Армійська, Київська, Перемоги, Шевченка, Гоголя, Широка, Снайпера, площі Соборна, Успенська, Спортивна)  площею 3 644 м2 на загальну суму 1 809,6 тис., також здійснюється експлуатаційне утримання доріг міста.

Із запланованих робіт по капітальному ремонту тротуарів, виконано по вулицях Гоголя об'ємом - 596 м2 на суму - 429,2  тис. грн., вул. Батюка, об'ємом - 340 м2 на суму - 231,0 тис. грн., пров. Сумському - 398 м2 на суму - 116,2 тис. грн., по вул. Перемоги.

Завершено капітальний ремонт внутрішньо-будинкових проїздів за адресами: вул. Незалежності 2, 21, вул. Ярославського, 1, 3, пров. Харківський, 14, вул. Батюка, 49, вул. Паркова, 1.

До зими готують наявну техніку та обладнання. Шість одиниць вже підготувати, одна - в ремонті. Уклали договір на купівлю комбінованої дорожньої машини з поворотним відвалом та солерозкидальним обладнанням. За потреби планують залучати додаткову спецтехніку.

 

З огляду на подану інформацію логічно спитати, як ставляться охтирчани до капітальних витрат з міського бюджету на відновлення об'єктів, наприклад, у багатоповерхових будинках. За словами члена виконавчого комітету Вікторії Маркової, капітально відремонтований ліфт у будинку по вулиці Миколи Хвильового «уграли» досить швидко. Відновлення ліфта - це 100 тисяч гривень, акумульованих з податків городян. Ставлення з боку тих, для кого робилося, як до чужого. Люди не цінують, а руйнують. То чи варто витрачатися на гуртове, в той час як у приватному секторі кожен дбає про себе сам?

 

Підготувала Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg