Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Коти - екосистема міста
Коти - екосистема міста Печать
Автор ГО «Допомога тваринам»   
30.10.2018 г.
ImageВ Охтирці жовтень, але природа подарувала нам чудове бабине літо. Вдень тепло і світе сонечко, співають пташки. Охтирчани їдуть до лісу хто погуляти, а хто й грибочки позбирати. Та, на жаль, дуже скоро погода погіршиться і почнуться дощі, а згодом і заморозки.

Люди від холоду сховаються по домівках, а от куди ховатися братам нашим меншим - котам та собакам? Декого пустять до під'їздів на ніч, дехто з тварин знайде притулок десь під магазином чи в якомусь нежилому приміщенні. Щодо котів, які роками живуть в дворах багатоповерхівок, то вони, в основному, будуть грітися в підвальних приміщеннях.

Але чи всі коти зможуть перезимувати в теплі? Справа в тому, що останнім часом в Охтирці з'явилася тенденція закривати віконечка в підвальних приміщеннях, через які коти потрапляють до своєї домівки.

Нещодавно така ситуація сталася на провулку Тельмана, 2. Мешканці цього будинку створили ОСББ, почали хазяйнувати і чомусь вирішили, що коти, які живуть в підвалі їхнього будинку, заважають. Закрили віконечка, через які коти потрапляли до підвалу і голова ОСББ й слухати не хоче, щоб коти і надалі мешкали там.

Дуже шкода, що люди забули просту істину: коти їдять мишей та щурів. Якщо їх немає зараз, то вони обов'язково з'являться там, де будуть сприятливі для цього умови. А відсутність котів у підвалі - чим не сприятлива умова для щурів і мишей? Тим більше, що на перших поверхах у людей вони знайдуть їжу. Не даремно у деяких містах України, таких як Київ, Дніпро, Одеса коти були на законодавчому рівні визнані екосистемою міста. В Охтирці, на жаль, такого рішення немає, але невже потрібно змушувати охтирчан робити гарні вчинки «з-під палки»?

Співчуття до тварин так тісно пов'язане з добротою характеру, що можна з упевненістю стверджувати, що не може бути добрим той, хто жорсткий з тваринами. То ж шановні охтирчани, директори ОСББ і ЖЕКів, давайте будемо співчутливими до тварин і дамо їм можливість перезимувати в більш-менш теплих приміщеннях, не виганяйте їх з їхніх осель, адже ми, люди, повинні нести відповідальність за тих, кого приручили.

ГО «Допомога тваринам»

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg