Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Здорожчання проїзду у громадському транспорті відкладається
Здорожчання проїзду у громадському транспорті відкладається Печать
Автор Ірина Шор   
24.10.2018 г.
ImageМожемо щиро подякувати за недбалість та нехлюйство охтирським чиновникам.

Сьогодні в порядку денному засідання виконавчого комітету зникло питання про встановлення тарифів на перевезення пасажирів в громадському транспорті. Питання виявилось «недопрацьованим».

Повідомлення про намір підвищити тариф на сайті Охтирської міської ради з'явилось ще наприкінці серпня.

«До міського голови надійшли звернення від приватних перевізників міста з проханням підвищити тариф на проїзд пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 6 грн. у зв'язку із зростанням цін на паливно-мастильні матеріали  та збільшенням розміру мінімальної заробітної плати.

Розпочата процедура перевірки обґрунтованості поданих тарифів» - повідомлялось в оголошенні на сайті міськради 28 серпня 2018 року.

Далі на засіданні Громадської ради18.09.2018 «Про стан пасажирських перевезень, санітарний стан транспортних засобів та стан інфраструктури (зупинок) громадського транспорту в місті» доповіли представники управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства. Окремо було обговорено питання можливого підвищення плати за проїзд. Присутні перевізники надали дані про подорожчання метану з 9-60 грн. до 15-17 грн за м3, зростання мінімальної зарплати, здорожчання запчастин.

25.09.2018 на сайті міської ради були оприлюднені проекти рішень Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів для маршрутного таксі та в звичайному режимі руху.

На щастя пасажирів, два місяці на перевірку, обговорення виявились недостатніми.

Але якщо читачу, ти подумаєш, що це незадоволення громадян вплинуло на чиновників, то будеш дуже неправий. Можемо завдячувати продовженню процедури перевірки банальній недбалості службовців.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Охтирською міською радою, Громадською радою  та суб'єктами господарювання  тарифи мають отримати висновок аудиту.

Виявилось, що висновок надала аудиторська фірма, якої нема в офіційному реєстрі аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності.

Ну коли цього не знали перевізники, які втратили кілька місяців часу і певне немаленьку суму грошей, то з боку аудиторської фірми це виглядає досить сумнівно. Чиновники ж взагалі мали перевірити комплект документів перед публікацією проектів рішень.

Ну а ми, прості пасажири ще поїздимо по 4 грн. мабуть вперше дякуючи за недбалість державних службовців.

Ірина Шор.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg