Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Ініціативи
Ініціативи Печать
Автор ГородА   
12.10.2018 г.
У конкурсі громадських проектів перемогли сквери, теплі вікна, картини і  туалет

Стало відомо, хто переміг у конкурсі Бюджету участі-2018. Спеціальна комісія затвердила результати голосування, яке тривало до 25 вересня. Якщо коротко, то конкурентів побороли сквери, теплі вікна, картини і  туалет.

 

Повідомляється, що з дев'яти проектів, що взяли участь у голосуванні, перемогли 3 великих і 4 малих проекти, які будуть реалізовані у 2019 році.

Серед переможців фігурують установи комунальної власності: бібліотека, щоб поставити нові вікна; стоматполіклініка, колектив якої завдяки бюджету участі намагається збудувати туалет. Характерним є і порівняно невелика активність громадян щодо підтримки проектів. Це 200-300 голосів. Конкурс громадських проектів, що реалізуються за рахунок бюджету, проводиться в Охтирці вдруге.  За цією програмою, наприклад, навколо Зеленого озера у четвертій школі проклали доріжку. Отже, що з'явиться в Охтирці завдяки Бюджету участі наступного року.

Великі проекти-переможці, вартістю 400 тисяч гривень:

1. Розважальний комплекс «Паркова» (автор Чернищук Олексій). Набрав 323 голоси, передбачає елементи упорядкування території за адресою Паркова, 2 Б.

2. Алея 809-го учбового авіаційного полку парку «Сонячний» в мікрорайоні «Дачний» (автор Могилко Леонід). Набрав 238 голосів. Передбачає облаштування алеї, що веде до пам'ятного знаку авіаторів - тротуарна плитка, клумби, лавочки для відпочинку, урни для сміття та освітлення. Планується також часткова установка огорожі з західної сторони паралельно буд. 1 по пров. Дачний, яка має усунути хаотичне пересування людей по території парку.

3. Безпека, комфорт і затишок (автор Абаровська Людмила). 173 голоси. Демонтаж важких вітрин. Заміна старих вікон на нові - енергозберігаючі у приміщенні міської бібліотеки по вулиці Київській.

Малі проекти, вартістю 200 тисяч гривень:

1. Обладнання туалетного приміщення в комунальному закладі «Охтирської міської стоматологічної поліклініки» (автор проекту Дзюба Катерина). 309 голосів. Зміст проекту зрозумілий - зробити те, чого немає.

2. Сквер «Дачний» (автор Чернищук Олексій). 246 голосів. Проект передбачає благоустрій території біля житлових будинків по пров. Дачний, 1 вул. Армійська, 76 та пров. Штагера,1. Облаштування скверу, викладка доріжок плиткою, встановлення лавочок, урн для сміття, облаштування освітлення, клумб.

3. Охтирка на живописних полотнах (автор Мамєдова Катерина). 220 голосів. Краєзнавчий музей ставить на меті поповнити експозицію новими полотнами  художників Охтирщини.

4. Спортивний майданчик «Мрії дитинства» (автор Шишкова Галина). 216 голосів. Проект спрямований на облаштування дитячо-спортивного майданчику як частини майбутнього парку «Сонячний». Дитячо-спортивний майданчик включає в себе дві зони: перша - розважально-рухлива для дітей від 2 до 7 років (гірки, гойдалки, пісочниця, каруселі, ігровий майданчик тощо); друга - спортивно-оздоровча - для дітей від 7 до 13 років (спортивні комплекси з турніками, брусами, баскетбольним щитом тощо). Передбачено лавочки для відпочинку батьків та урни для сміття. Після реалізації проекту планується посадка живої огорожі по периметру майданчика та облаштування клумб.

Проекти Бюджету участі - це громадські ініціативи, серед яких перемагає той, хто виконав установчі вимоги щодо їх написання та набрав більше голосів прихильників.

Анна Протасова

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg