Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Скільки протримають закритою вулицю Батюка
Скільки протримають закритою вулицю Батюка Печать
Автор городА   
08.10.2018 г.
ImageЧерез відсутність водовідведення з ділянки міста поблизу школи №1 довго потерпали містяни.  Насамперед, школярі. Позбавитися калюжі планували давно, але все не вистачало грошей. З початком навчального року згадали про підтоплення, яке вкриває тротуар і проїжджу частину.

Навіть зараз у розпорядженні будівельників немає усієї потрібної суми. На ремонт вул. Батюка проектом передбачалось 1,4 млн. грн., але в 2018 році можна розраховувати тільки на 687 тис. Втім за ці гроші управління капітального будівництва (УКБ) на чолі з Олександром Демиденком планує встигнути зробити чимало. Дощову воду з дороги та тротуарів направлять під землю - у нову каналізаційну систему, яку вже почали будувати.

Вже розпочалися роботи по прокладанню трубопроводів. І доволі жваво. Була прорита траншея глибиною 3 м. Земляні роботи протягнулася від нульового пікету, що навпроти Управління соцзахисту населення до колектору поблизу павільйону «ПивКо». Саме в цей колектор піде дощова вода з сусіднього перехрестя та тротуарів вул. Перемоги.

Зараз по дну траншеї прокладається пластикова труба діаметром 400 мм. Потім планується збудувати 6 приймальних колодязів. Найголовніший напрямок - завершити усі роботи попід перехрестям. Засипати піском та щебенем розкриту дільницю та якнайшвидше відновити дорожній рух на перекритій поки що в районі світлофора вул. Батюка.

Половина роботи по облаштуванню каналізації , на думку начальника УКБ, вже зроблена. Екватор встигли б пройти швидше, якби роботи не гальмували підземні комунікації. У центрі міста їх повно: РЕМ, «Телеком», водогін, каналізація... Найбільше мереж виявилося якраз попід перехрестям. Будівельники намагалися бути максимально обережними і саме тому нічого не пошкодили.

Тепер швидкості робіт заважає погодний фактор. Під час затяжних дощів руйнуються стіни траншеї, ґрунт, що осипається, скопичується на дні. Тому доводиться проводити додаткові земельні роботи.

По словам комунальників, планується завершити облаштування каналізації до холодів. До кінця місяця замість піску із щебенем на розритій дільниці автодороги укладуть тверде покриття.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg