Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Діти долають важкі кілометри аби потрапити до школи
Діти долають важкі кілометри аби потрапити до школи Печать
Автор ГородА   
03.10.2018 г.
Мешканці Старої Іванівки та навколишніх сіл несподівано виявилися відрізаними від цивілізації. Причина - відсутність автобусного сполучення. Перевізник Кліщ Т.Г. зупинила свою діяльність з 1 вересня. Через це села С.Іванівка, Будне, Поділ, Сосонка та Климентове залишилися без необхідного громадського транспорту. Діти, повинні за знаннями йти пішки понад 5 км, а потім розраховувати, що хтось їх все-таки «підбере». 

Подібна ситуація абсолютно не влаштовує батьків учнів, які навчаються в Охтирці. Проблеми с початку вересня не тільки у сільських школярів та їх батьків, але й усіх, кому потрібно бувати більш менш регулярно в цих краях.   Втім закривати очі на негаразди дорослих влада привчилася. А от забирати, фактично, право на освіту у дітей...

Ось аргументація батьків, чому їхнім дітям якнайшвидше потрібен хоча б шкільний автобус.

1. Вздовж національної траси «Суми-Полтава», частиною якої прямують наші діти до зупинки, немає пішохідної доріжки. Взимку навіть вузьке узбіччя засипається снігом із проїжджої частини під час розчищення траси. Така ситуація змушує йти по проїжджій частині, що може потягнути за собою фатальні наслідки. Також слід зазначити, що враховуючи факти викрадення дітей, (які почастішали), існує велика небезпека для життя і здоров'я школярів.

2. На шляху маються небезпечні ділянки, а саме: міст через р. Ворскла, який знаходиться в аварійному стані. На даний час на ньому ведуться роботи з реконструкції та розширення. Друга сторона мосту для проходу пішоходів зроблена із дерев'яних дощок, які давно прогнили і провалюються. Існує небезпека потрапляння дітей у воду.

3. Діти добираються до школи на будь-якому пасажирському транспорті, що прямує по трасі «Суми-Полтава». Часто цей проїжджий транспорт їх просто не бере, бо немає вільних місць, і тому вони змушені по декілька годин стояти у будь-яку погоду на зупинці, де немає навіть елементарного навісу. І це враховуючи той факт, що вони вже пройшли 5 км пішки. Потім вони або якось доїжджають до школи, але із запізненням на уроки, або вертаються до дому. Така ситуація не тільки погано впливає на успішність школярів, але й несе загрозу їхньому здоров'ю.

4. Діти, серед яких є учні навіть 2-гих класів, змушені прокидатися о 5:00 годині ранку. Наші діти сплять по 8 годин, в той час як МОЗ встановлює норму дітям до 16 років - 10-11 годин сну. Згідно результатів досліджень, недосипання у дітей просто вбиває їхній організм, провокуючи розвиток психічних і фізичних порушень:

а) Послаблення імунітету

б) Часті застуди

в) Синдром хронічної втоми

г) Хвороби очей, серця тощо.

5. На сьогоднішній день кількість дітей, що потребують транспортного підвозу до шкіл у м.Охтирка - 24 учні. Наступного року їх кількість збільшиться ще на 2 учні, тому навіть при відновленні транспортного сполучення за маршрутом «Будне-Охтирка», потреба в автобусі для школярів, не перестане бути актуальною.

6. За період, коли діти виходять з дому і самотужки добираються до школи, несуть відповідальність батьки, тому ми, зі своєї сторони, просто не маємо права наражати їх на реальну небезпеку. Також ми, як батьки, не маємо права калічити своїх дітей, підриваючи їхнє здоров'я. Разом з тим, ми, як батьки, повинні у будь-який спосіб відстоювати право наших дітей на освіту та безпечний підвіз до навчальних закладів.

 

Підготував Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg