Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow При собі має наплічник та державний прапор
При собі має наплічник та державний прапор Печать
Автор ГородА   
10.09.2018 г.
Руслан Теліпський з Луцька. 37 років. Зробив фотографії понад 1200 пам'ятників Шевченку, що поставлені в Україні й більш як 30 країнах світу. Говорить, що ми недостатньо цінуємо свою незалежність.

Пішки зі Слов'янська до Канева крокує шевченкознавець з Волині Руслан Теліпський. У пішу патріотичну ходу вирушив 24 серпня. На меті - відвідати села та містечка, де є пам'ятники Кобзарю. Цієї суботи він дістався Харкова, залишивши позаду приблизно третину маршруту. Перепочивши дві доби, Руслан знову вирушив у дорогу.

Щодня, залежно від розташування міст та сіл, де є пам'ятники Шевченку, долає 20-40 кілометрів шляху. При собі має наплічник та державний прапор. Це його не перший похід Україною, а по світу він відвідав 60 країн. Про це розповідає інформаційне джерело UA:Харків.

Ідучи Україною, Руслан зустрічається з людьми. Наприклад, у Пересічному зустрівся з ліцеїстами. Відбудеться подібна зустріч і в Охтирці.

З 2008 року Руслан Юрійович започаткував патріотичну акцію «Тарасів дороговказ» - піше паломництво до Чернечої гори місцями перебування Шевченка та встановлення численних пам'ятників поету», - йдеться у повідомленні.

 Як повідомила Охтирська міська рада , на зустріч з Русланом Теліпським в міській дитячій бібліотеці прийшли працівники культури та учні Охтирського  центру професійно-технічної освіти разом з громадськими діячами міста.

 Хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників України всі присутні.

Своєю розповіддю пан Руслан захопив увагу  слухачів .

 Голова  Охтирського  осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» Олександр Скиба подарував світлину з Чернечої гори зі свята відзначення 150-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка.

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку символічно приєдналися до паломництва Руслана Теліпського всі бажаючі охтирчани.

ImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg