Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Змінено правила виїзду дітей за кордон
Змінено правила виїзду дітей за кордон Печать
Автор Охтирський міськрайонний відділ державної виконавчої служби   
05.09.2018 г.
Нові правила виїзду дітей за кордон з батьками, які не мають боргу по аліментам

«Серед важливих напрямів правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є особливий - захист прав дітей, наших найменших громадян. Це стосується кількох аспектів. Один з них - стягнення аліментів. Завдяки тому, що були прийняті зміни до законодавства, результати стали більш вагомими. На користь дітей Сумщини стягнуто 75 мільйонів гривень», - зазначає Ірина Свистун, очільник юстиції Сумщини.

Крім того, зміни стосуються й порядку виїзду дітей за кордон. Варто знати, що тепер виїзд дітей за кордон строком до 1 місяця та більше з одним із батьків, який не має заборгованості зі сплати аліментів, відбувається за іншою процедурою.

Той з батьків, який проживає окремо від дитини, належно виконує свої батьківські обов'язки та не має заборгованості зі сплати аліментів, має право на тимчасовий виїзд з дитиною за кордон строком до 1 місяця та більше, повинен:

1. Звернутися з рекомендованим листом із повідомленням про вручення до того з батьків, з яким проживає дитина, за наданням нотаріально посвідченої згоди на виїзд дитини за межі України.

2. У разі ненадання тим з батьків, який проживає з дитиною, у 10-денний строк з моменту повідомлення про вручення рекомендованого листа нотаріально посвідченої згоди на виїзд дитини за кордон, звернутися до суду із заявою про надання дозволу на виїзд дитини за кордон без згоди другого з батьків.

3. При перетині державного кордону України пред'явити нотаріально посвідчену згоду другого з батьків або рішення суду про дозвіл на виїзд дитини за кордон без згоди другого з батьків.

4. Повернутися до України з дитиною у строк, передбачений згодою або рішенням суду.

Як бачимо, закон #ЧужихДітейНеБуває не тільки захищає дітей, а й мотивує добросовісних батьків.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg