Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow День села у Бугруватому
День села у Бугруватому Печать
Автор ГородА   
27.08.2018 г.
У нас та найближчих сусідів серпень щедро насичений Днями міст, селищ та сіл. Заходи та святкування зазвичай прив'язують до дати визволення населеного пункту від окупантів в часи Другої Світової війни.

Нещодавно свої дні народження відмічали місто Лебедин; селище Кириківка, села Крамчанка, Попівка, Солдатське, Рябина, Яблучне, що на Великописарівщині; Бакирівка, Бугрувате, Корабельське з Охтирщини та інші. Ув'язавши свята до купи, можна приблизно простежити, як гнали ворога з української землі.

Ось як проходило свято у Бугруватому. Очільниця села Юлія Миколаївна Таран для основної частини заходу обрала сільський Будинок культури. У вестибюлі будівлі влаштували виставку декоративно-прикладного мистецтва. Демонструвалися предмети народного ужитку від Інни Юхименко та роботи місцевих майстринь - вишивки нитками та бісером Віри Цибулько, Лідії Олефіренко (Котелевець), Дарії Колодяжної, Людмили Колодяжної, Тетяни Воронько, Марії Сухонос, Олени Мурай, Ольги Москальової, Карини Красненко, Олени Колодяжної, Наталії Ткаченко.

Зі сцени звучали сучасні та українські народні пісні, виступали танцюристи. Вітали гості з району - посадовці, депутати: Микола Смілик, Тетяна Барченко та інші, дарували подарунки, вручали грамоти. Голові Чернеччинської ОТГ Роману Бублику подарували коровай з нового врожаю, який згодом розрізали та роздали глядачам.

У своїх привітаннях гості згадували про Бугрувате як про нафтовий та «прикордонний» край, бо лежать землі старостату на межі 3 областей - Сумської, Полтавської, Харківської. Село, яке до 1918 року носило іншу назву - Парфилівка відоме з другої половини XIX століття.

На фронтах Другої світової билися 147 жителів Бугруватого, 72 з них за мужність і відвагу нагороджені орденами і медалями. На честь загиблих земляків під час святкового концерту діти винесли запалені свічки, усі присутні в залі вшанували пам'ять односельців хвилиною мовчання, після чого до пам'ятника поклали вінок.

По закінченню програми у Будинку культури людей частували кашею. Діти отримали змогу удосталь пострибати на двох великих надувних батутах та покоштувати смачного морозива. Для усіх гостей свята працювала тематична фотозона. Також багато охочих фотографувалися на фоні саморобного «байка». Два роки майстрував мотоцикл місцевий мешканець Руслан Олефіренко. У цьому витворі техніки все передбачено сільським конструктором, усе оригінальне і цікаве. Наприклад, шухлядка дуже нагадує вогнегасник. Майстер нікому не відмовляв у можливості безкоштовно зробити світлину на фоні свого витвору. Бажаючих зробити фото на згадку виявилось чимало, бо свято села дійсно дуже сподобалося і гостям, і місцевим мешканцям. 

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg