Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Широка дорога: де в Охтирці з'являться оновлені шляхи
Широка дорога: де в Охтирці з'являться оновлені шляхи Печать
Автор ГородА   
23.07.2018 г.
ImageЄ дорога, є життя. Об'єктивно, що українці скучили за хорошими дорогами. Людям хочеться, щоб не лише напрямки з'єднували міста і села, і щоб не латки «ямкового ремонту» миготіли під колесами. І Охтирка тут не виняток. Нам так само потрібні дороги, бо кілометри вулиць нашого міста ще не знають, що таке «тверде покриття», а шматки старого асфальту нерідко стають нездоланною перепоною для транспорту навіть у центрі міста. 

Днями Охтирська міська рада повідомила про завершення робіт з поточного ремонту дорожнього полотна на вулиці Широкій. «На ділянці від вул. Гоголя до провулку Гастелла підрядник завершив укладання асфальтобетонного покриття, попереду ще роботи по плануванню узбіччя», - йшлося у повідомленні на сторінці міської ради у Facebook. У вівторок 17 липня на місце робіт ми виїхали разом з начальником управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Олександром Демиденком. Дорожньої техніки підрядника на Широкій вже не було. Вулицею безперешкодно рухалися автомобілі.

Управління, очолюване паном Олександром, є замовником робіт на Широкій, розпорядником коштів і контролером якості. Але це не єдиний актуальний дорожній об'єкт. Літо для працівників управління по-справжньому гаряче, скільки б не показував термометр за вікном.

Олександр Демиденко пояснює:

Роботи на цій ділянці виконуються за рахунок Дорожнього фонду. Тендерна процедура в системі електронних закупівель Prozorro була оголошена 15 травня поточного року, щойно надійшла субвенція. Пропозиції приймалися до 30 травня, наступного дня відбувся аукціон між трьома учасниками. 6 червня переможцем було оголошено ТОВ «КАДД АВТО» з заявленою сумою 940,098 тисяч гривень. А вже 19 червня ми уклали договір з цією організацією на виконання робіт.

Що зроблено за місяць? Проведено фрезерування дорожнього покриття та вирівнювання асфальтобетонною сумішшю на ділянці в 495 погонних метрів. Планування узбіччя ще не завершено. Не проводились і розрахунки за роботу. Будуть ще складені акти виконаних робіт, за якими звірятимуться обсяги робіт, вартість матеріалів, їхня якість, відповідність і сертифікація.

Нагадаю, що роботи виконуються за рахунок Дорожнього фонду, субвенція надходить з обласного бюджету. Цього року субвенція з Дорожнього фонду для Охтирки складає: 1 мільйон - на вулицю Широку, мільйон на перехрестя - Харківський - Армійська - Незалежності, 500 тисяч на перехрестя - Київська - Снайпера - Штагера і 3 мільйона на ділянку по вулиці Батюка від мосту до вулиці Слобідської.

На даний момент майже виконані роботи по вулиці Широкій, де ми зараз перебуваємо. Тут підрядник свої зобов'язання практично виконав, так само і по Снайпера-Штагера. Щодо вулиці Батюка, проведено тендер, 20 липня закінчується термін на оскарження тендерної пропозиції і буде укладено договір на виконання робіт. По перехрестю Харківський - Армійська - Незалежності теж пройшов тендер, роботи почнуться найближчим часом.  

Нагадаємо читачам, що Державний дорожній фонд розпочав свою діяльність 1 січня 2018 року. За його допомогою уряд сподівається вирішити проблему відновлення автошляхів. З'являються сподівання і на фінансування доріг місцевого значення. Охтирка - саме той випадок, місто має лише місцеві дороги. Фонд наповнюватиметься за рахунок акцизних зборів та мит від нафтопродуктів, палива та автомобілів. Однак на повноцінне наповнення фонду доведеться почекати ще кілька років: у 2018 році до фонду надійде лише половина від зазначених акцизів і зборів, у 2019-му - 75 відсотків, у і лише в 2020-му - 100 відсотків. 

Анна Протасова

На Фото: Розмова з Олександром Демиденком відбувається на вулиці Широкій, де підрядний щойно завершив укладати асфальт

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg