Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Хто відремонтує об'їзну та навіщо у парку дренажні озера
Хто відремонтує об'їзну та навіщо у парку дренажні озера Печать
Автор городА   
17.07.2018 г.
«Укрнафта Схід» повідомила про актуальний внесок нафтовиків у реанімацію об'їзної дороги, використання якої остаточно унеможливила цьогорічна повінь. За версією компанії, виконано значний обсяг робіт, а далі - м'яч на боці місцевої влади.

Інформація нафтовиків викликала жвавий інтерес серед охтирчан. За коментарем щодо новини газета «Город А» звернулася до начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Олександра Демиденка. Але розмова вийшла далеко за межі заявленої теми.

Об'їзна дорога навколо Охтирки залишається однією з найгостріших проблем. Важковаговий транспорт, зважаючи на розмір і щільність ям, їхав на забороновані знаки центром міста і до водопілля. З квітня ж місяця, відколи через насип пробили шлюз для стоку паводкової води, рух по ній зупинився зовсім.

«Величезну роботу за останній місяць проробили фахівці НГВУ «Охтирканафтогаз»: наші спеціалісти та техніка працювали над відновленням об'їзної дороги навколо міста Охтирка», - йдеться у повідомленні «Укрнафта Схід» від 6 липня на Facebook.  «Свою частину роботи «Укрнафта» закінчить у найближчий час і залишиться лише відновити асфальтне покриття, після чого охтирчани зможуть знову користуватись об'їзною дорогою», - запевняють нафтовики. 

Олександр Демиденко, начальник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради інформацію щодо внеску нафтовиків у справу відновлення зруйнованої ділянки дороги підтвердив і дещо уточнив. За його словами, земляні роботи дійсно виконані нафтовиками, вони завезли грунт, а далі, щоб покласти асфальт, місту треба шукати джерела фінансування. Обіцяну гідроспоруду (трубу), яка в умовах повені здатна пропустити великий обсяг води, збудують на цій же дорозі, але в іншому місці - по руслу річки Охтирки. Проектно-кошторисну документацію вже виготовлено, є експертний висновок і гроші на будівництво. Найближчим часом відбудеться укладання договорів на виконання цих робіт. 

Але, за словами Олександра Демиденка, об'їзна, яка до речі не є міською - не єдина турбота комунальників. Протягом літа тривають роботи на міських дорогах, у дворах багатоповерхівок, у місцях масового відпочинку та на інфраструктурних об'єктах Охтирки.

Олександр Демиденко:

- Лише протягом минулого тижня -двох виконано значний обсяг робіт і на дорогах, і в житловому фонді, і в громадському секторі. Зокрема, у межах фінансування проведено ямковий ремонт вулиці Гоголя, із застосуванням обладнання УЯР-01. Перебуває на стадії завершення тротуар по провулку Сумському. Виконано поточний ремонт зупинок по вул. Слобідській, Перемоги, Київській та Сумській - йдеться про заміну перекриття та фарбування конструкцій. По пров. Харківському ці роботи тривають.

Завершили капітальний ремонт внутрішньо-будинкових проїздів по вул. Незалежності, 2. А по вул. Парковій,1 та Ярославського, 1, 3 - роботи ще продовжуються. Слід зауважити, що роботі в матеріалі передує чималий обсяг організаційних заходів, що залишається поза увагою мешканців міста. Але ж без виготовлення проектно-кошторисної документації, експертної оцінки, тендерних процедур та укладання договорів з підрядником не обходиться жоден об'єкт. Що стосується переходу (мосту) через річку Охтирку по вулиці 8 Березня, саме ці організаційні процедури і відбуваються зараз.

У житловому секторі продовжуються роботи з капітального ремонту даху будинку № 4 по пров. Дачному. Триває капітальний ремонт адміністративного приміщення, що на пл. Успенська, 1 (колишнє ДАІ) та капремонт даху амбулаторії №1 КЗ «Охтирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

В рамках реалізації проектів Бюджету участі 2017-2018 стартувало облаштування бігової доріжки навколо Зеленого озера на території ЗОШ №4, у Центрі реабілітації дітей-інвалідів реалізується проект під назвою «Безпечне естетичне довкілля та лікувально-оздоровче середовище дітям Охтирки». По об'єкту «Багатофункціональний спортивний майданчик для мешканців міста Охтирки» оголошено тендерну процедуру в системі електронних закупівель Prozorro.

Триває реконструкція міського парку згідно першої черги проектно-кошторисної документації. Завершені роботи зі встановлення спортивно-тренувального комплексу «Воркаут» та бетонування майданчику для скейт-парку. Облаштування системи зовнішнього освітлення перебуває на стадії земляних робіт, одночасно  розпочато благоустрій території - улаштування тротуарних доріжок до спортивних майданчиків, встановлення лавочок, урн тощо. Розпочато також монтаж штучного покриття футбольного поля. Загалом проект має три черги робіт. Друга черга - це виконання клумби, освітлення, лавочки, альпійська гірка. Третя черга - огорожа навколо парку, але на огорожу у поточному році фінансування не вистачить.

Будуємо футбольне поле і по провулку Штагера - на цьому об'єкті роботи перебувають на стадії улаштування щебеневої основи та огорожі.

Завершено благоустрій дренажних озер та прилеглої до них території у сквері по вул. Парковій. Ці озера дадуть можливість осушити територію парку, понизити рівень грунтових вод. Під час квітневої повені було візуально видно, де конкретно треба облаштувати озера. Вони з'єднані між собою і за умови накопичення надмірної кількості, вода зливатиметься в річку.

 

Розмову вела Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg