Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow У Краснопіллі встановили меморіальну дошку на честь Багряного
У Краснопіллі встановили меморіальну дошку на честь Багряного Печать
Автор городА   
17.07.2018 г.
Image5 липня в селищі Краснопілля завдяки кропіткій організаційній роботі місцевого краєзнавця О.В.Козуба та фінансовій підтримці Краснопільської громади, була відкрита меморіальна дошка на честь нашого земляка, видатного поета, письменника, публіциста І. П. Багряного (Лозовягіна). Свого часу Іван Багряний навчався в Краснопільській художньо-керамічній школі.

Важкий життєвий та творчий шлях пройшов наш земляк. Його твори - це вічна боротьба, протест, бунтарство, любов до рідної землі. Тому вони зазнавали нищівної критики, а сам І. Багряний був визнаний «антирадянським поетом» та «куркульським ідеологом». І тільки в 1991 році письменника посмертно реабілітовано.

Не забуває український народ І.П.Багряного. І надзвичайно приємно та зворушливо, що шанують його і пам'ятають жителі Краснопілля.

Меморіальна дошка розміщена на будинку гуртожитку Краснопільського ДПТНЗ «Краснопільське ПТУ».

В урочистому відкритті взяли участь почесні гості - Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко, доктор філософії, письменник, публіцист, книговидавець, лауреат премії І. Багряного Сергій Козак (м. Київ), голова обласної національної спілки письменників України Олександр Вертіль (м.Суми), композитор, автор-виконавець Марян Пуляк (м.Охтирка), який спільно з О.Вертілем написали пісню, присвячену І.Багряному, краєзнавець та громадський діяч О.В.Козуб, вчителька української мови та літератури Олена Приймак.

Щиро дякуємо краснопільчанам за вшанування пам'яті нашого земляка І.П.Багряного.

Валентина Пуляк

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg