Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Що означає для Охтирки базар, Або базар - це і є Охтирка
Що означає для Охтирки базар, Або базар - це і є Охтирка Печать
Автор ГородА   
26.06.2018 г.
ImageЗамість того, щоб пояснити людям, що ж відбувається на «продовольчому ринку» протягом тижня, міська влада вирішила за краще полякати жахіттями стихійної торгівлі й штрафами. Неспокій навколо базару, викликаний рейдами робочих груп і поліції, триває від 12 червня, і це вже не новина. А от пояснень: хто, для чого і який результат... охтирчани від влади не діждалися.

Головний інформаційний ресурс, джерело офіційної інформації в Охтирці - сайт Охтирської міської ради - лише 18 червня поширив допис під розпливчастою назвою «Стихійна торгівля стає потенційно небезпечною для споживачів», який лише опосередковано пов'язаний з подіями навколо ринку. У тексті жодного слова про природу рейдів, їх нагальну потребу і наслідки. Тобто, про те, що колотило значну частину населення з 12 по 18 червня влада людям не сказала нічого. Розказали про пришкільні табори, про досягнення у спорті, про щоденну роботу центру адмінпослуг тощо. А про гарячу, вибухову тему - мовчанка.

Якось міський голова сказав, що інформація в Охтирці передається через базар, а преса чи щось подібне потрібні хіба для того, щоб пояснити предмет ширше... Так от, чи це не той випадок, коли треба було вдатись до пояснень -  притомно і переконливо? До того ж оперативно.

На самому базарі накричалися вдосталь, у соціальних мережах не вилаявся тільки лінивий, перейшли на особистості й тикали живі й віртуальні дулі аж гуло... І вийшло на те, що хотіли стати на бік порядку, не знали як це зробити і спровокували соціальний бунт. Базар для Охтирки - це ж набагато більше, ніж просто торговий майданчик. Охтирка, власне і є «базар», це її образ, її справжність, дух і буква... Але я власне не про це. Я не розуміюся на організації торгівлі. Я про повний завал і провал у комунікації з людьми.

На прикладі цієї події видно, якщо ти хочеш поширити інформацію, ти її пошириш. Інтернет любить кожного, а найбільше - наполегливих і послідовних. Перегляди збільшуються у тих, хто системно заливає у мережу, все, що душа бажає. Такий сьогодні світ. Як казала одна моя знайома, якщо тебе немає в Google, значить, ти не існуєш.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg