Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині дитина-інвалід завдяки юстиції отримала аліменти
На Охтирщині дитина-інвалід завдяки юстиції отримала аліменти Печать
Автор Охтирський міськрайонний відділ державної виконавчої служби   
08.06.2018 г.
Завжди вражають відсутністю людяності випадки безвідповідального ставлення батьків до обов'язку утримувати своїх дітей, тим більше, якщо це - дитина-інвалід.

Так, на Охтирщині батько тривалий час не сплачував аліменти в розмірі всього 250 гривень на місяць на утримання дитини-інваліда, не мав офіційного доходу та майна, в результаті чого утворилася заборгованість понад 15 тисяч гривень. Хоча, як було виявлено державними виконавцями, надбав власний бізнес за кордоном та нещодавно придбав елітне авто і квартиру. Крім того, таємно змінив місце проживання без повідомлення про це працівників державної виконавчої служби.

Позитивний результат не змусив себе чекати - оголошений у розшук автомобіль затримали при спробі перетину кордону разом з його власником. До всього, чоловікові ще й не вдалось таки зареєструватись в щойно придбаній квартирі.

Таким чином, завдяки діям державних виконавців та дієвим змінам у законодавстві, безвідповідальний батько змушений був неабияк понервувати та сплатити весь борг, який уникав сплачувати декілька років.

Одночасно, працівниками юстиції матері дитини-інваліда було роз'яснено право на звернення до суду щодо збільшення розміру аліментів відповідно до закону про посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів.

Варто зазначити, що на Сумщині у цьому році стягнуто на користь дітей більше 44 мільйонів гривень аліментів.

                Закон - один для всіх!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg