Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Вітаємо переможців Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН-Юніор Дослідник»!
Вітаємо переможців Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН-Юніор Дослідник»! Печать
Автор МВК   
22.05.2018 г.
15-18 травня 2018 року Національний центр «Мала академія наук України» вже дев'ятий рік поспіль проводив Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Дослідник».

Змагання відбувалося в номінаціях «Історія», «Екологія», «Техніка» й «Астрономія» за інноваційною методикою, що передбачає ефективну пропедевтику всіх видів діяльності учнів МАН України на засадах дистанційного навчання із залученням інтернет-технологій. Учасники конкурсу мали змогу відчути себе дослідниками і долучитися до винахідництва та наукового пошуку незалежно від місця проживання.

Конкурс реалізовувався у два етапи. На І (підготовчому) етапі учні 7-10 класів до 15 квітня надсилали презентації та тези своїх досліджень на запропоновані теми. Матеріали, представлені учасниками, розміщувалися на сайті конкурсу для подальшого рейтингового оцінювання. Учні та їхні наукові керівники впродовж двох тижнів обговорювали і оцінювали за 10-бальною шкалою роботи учасників. Одночасно з таким оцінюванням відбувалося оцінювання проектів й експертами - членами журі. Дослідження, які набрали більше п'яти балів, допускалися до ІІ етапу конкурсу - онлайн-захисту.

У номінації «Історик-Юніор» (92 учасників) узяли участь 3 охтирчан, члени Сумського територіального відділення МАН України: Фесенко Богдан, вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» ОМЦПО-МАН (кер.Литовченко О.О.), учень 10 класу Охтирської гімназії з дослідженням «Визвольні змагання на Сумщині в 1917 році», Зайка Валерія, вихованка гуртка «Історія України» Сумського ОЦПО та РТМ, учениця 9 класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 (кер.Литовченко О.О.) з дослідженням «Діяльність «Просвіт» Охтирського повіту в 1917-1921 роках», Максакова Катерина, учениця 10 класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 (наук.кер.Міщенко Л.В.) з дослідженням «Початок Українського відродження на Охтирщині у 1917 році». За результатами обох етапів конкурсу юні науковці зайняли 2 місце.

У номінації «Еколог-Юніор» (99 учасників) представили свої дослідження члени Сумського територіального відділення Ман України, вихованки гуртка «Географ-науковець» ОМЦПО-МАН (кер.Хорошун В.В.): Шаркова Катерина, учениця 9 класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 11 з роботою «Екологічний стан Ворскли в зоні антропогенного навантаження» та Канівець Дарина, учениця 9 класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 8 з дослідженням «Екологічні проблеми Зеленого озера». Вихованки зайняли ІІІ місце.

Вітаємо юних науковців та їх керівників з перемогою у Всеукраїнському конкурсі та бажаємо подальших успіхів на науковій ниві!

Адміністрація Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді щиро дякує Охтирській ЗОШ І-ІІІ ст.№1 за співпрацю та забезпечення  онлайн-режиму відео конференції у номінації «Історія», Охтирським ЗОШ І-ІІІ с. № 3, 8, 11, гімназії за тісну співпрацю та сприяння участі юних науковців у Всеукраїнському інтерактивому конкурсі «МАН-Юніор Дослідник».

ImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg