Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Дякуємо гвардійцям
Дякуємо гвардійцям Печать
Автор ГородА   
14.05.2018 г.
Третього травня в рамках практичних занять гуртка «Школа безпеки» ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 для 37-ми учнів 10-11 класів відбулася навчальна екскурсія до військової частини № 2276 Національної гвардії України.

На розгорнутих військовими демонстраційних точках юнаки та дівчата мали змогу ознайомитися зі зразками сучасної стрілецької зброї  (автоматами, гранатометами, зенітними установками), дізналися від військових про її устрій, особливості та порядок роботи. Потренувалися практично в неповному розбиранні та складанні автомата.

Оглянули зовні і зсередини броньовану техніку (БТР, броньований автомобіль «Варта»), мали змогу посидіти в ній, відчути на дотик, ознайомитися з її тактико-технічними характеристиками. Cпостерігали за роботою військового робота - безпілотного літального апарата «Дрон».  Варто відмітити, що дівчата виявили не менший інтерес до сучасного озброєння, ніж хлопці.

Екіпаж пожежної машини продемонстрував сучасні захисні костюми та можливості спецтехніки: роботу брандспойта з потужним струменем  води , подачу звукових і світлових сигналів.

Виступ військового священика - капелана про специфіку його служби, яка спрямована на зміцнення морально-психологічного стану військовослужбовців, зацікавив майбутніх випускників школи, зокрема, інформацією про можливості отримання духовної освіти в Україні.

Особливо захоплюючою для школярів стала презентація кінологічної служби, під час якої присутні дізналися про вартових і службових собак, які поруч із військовими беруть участь в охороні громадського порядку, у пошуку вибухових пристроїв, у затриманні злочинців. Фахівці-кінологи разом з  навченими ними псами на прізвиська Лютий, Аргон і Тор продемонстрували учням загальний курс дресури собак, спеціальне тренування з пошуку «закладки», фрагмент затримання ймовірного порушника.

Старшокласники мали змогу взяти участь у наданні імпровізованої медичної допомоги уявному пораненому та транспортуванні його на ношах з імітованого поля  бою. 

У клубі військової частини присутні дізналися про її історію, про конкурентні переваги професії військовослужбовця Національної гвардії на сучасному ринку праці, про учасників бойових дій, зокрема, воїнів АТО - гордість гвардійців. Зацікавлено переглянули відеофільм про Національну гвардію України та про навчальний заклад у Харкові, який готує конкурентноздатних фахівців для цього підрозділу МВС - Національну академію Національної гвардії України. Отримали додаткову наочність для шкільних занять - журнали, газети, буклети.  

 Від'їздили з території військової частини, живописною за ландшафтом і впорядкованою по-військовому добротно і зразково, у комфортабельному автобусі, люб'язно наданому командуванням для проведення екскурсії. Запитали школярів про їхні враження. Переконливою відповіддю було: «Приїздили б сюди щодня, якби можна було...»

Подорож стала особливо приємним подарунком від адміністрації школи учням 10-А та 10-Б класів за здобуте призове місце у міській спартакіаді допризовної  молоді (17 квітня), за активну участь у відкритому кейс-уроці з Цивільної оборони (18 квітня) та у загальношкільному Дні цивільного захисту (2 травня), за зайняте І місце у військово-патріотичній грі «Джура» серед шкіл міста (25 квітня). 

Адміністрація Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 висловлює щиру подяку командиру військової частини №  2276 Національної гвардії України, полковнику Степаниську Віталію Сергійовичу, заступнику командира, підполковнику Калюжному Роману Олексійовичу та всім військовим - учасникам заходу за чітку організацію і проведення змістовної, різнопланової, незабутньої екскурсії для підростаючого покоління.  

Нехай ваш безцінний внесок у  військово-патріотичне виховання учнівської молоді буде запорукою гідної наступності поколінь у справі підтримання безпеки  і миру у державі.     

Карєв С.Є., полковник у відставці, вчитель предмета «Захист Вітчизни»,

керівник гуртка «Школа безпеки»

 

ImageImage

Image Image

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg