Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Прокуратура подала до суду на "Укрнафту"
Прокуратура подала до суду на "Укрнафту" Печать
Автор За інформацією Охтирської місцевої прокуратури   
11.05.2018 г.
ImageОхтирська місцева прокуратура не стоїть осторонь нагальних питань сьогодення та вживає усіх можливих та необхідних заходів з метою захисту інтересів Держави у тій чи іншій сфері суспільних відносин.

Найбільш повне та своєчасне наповнення державного та місцевих бюджетів у нинішніх реаліях має надважливе значення і місцева прокуратура всіляко сприяє цьому.

Відповідно до ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Стаття 252 Податкового кодексу України передбачає обов’язок сплачувати рентну плату за користування надрами для видобування корисних копалин.

В той же час, вивченням стану законності щодо сплати рентної плати за користування надрами на території Охтирського району встановлено, що з боку ПАТ «Укрнафта» має місце заборгованість з рентної плати за користування надрами для видобування природного газу в сумі 12 251 772,37 грн. Такий стан речей суттєво перешкоджає наповненню державного та місцевого бюджетів, що в свою чергу ослаблює економічні основи Держави та місцевого самоврядування, позбавляє органи державної влади та органи місцевого самоврядування можливості в подальшому здійснювати за рахунок таких надходжень фінансування державних та регіональних програм, проводити будівництво, розвивати інфраструктуру та вживати інших заходів щодо підвищення економічного благополуччя України.

З метою усунення встановлених порушень Охтирською місцевою прокуратурою подано позовну заяву до окружного адміністративного суду м. Києва про стягнення з ПАТ «Укрнафта» податкової заборгованості в сумі 12 251 772,37 грн. Наразі, відкрито провадження та судовий розгляд справи триває.

За інформацією Охтирської місцевої прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg