Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow «Україна очима молодих»: новий досвід, нові можливості, нова країна
«Україна очима молодих»: новий досвід, нові можливості, нова країна Печать
Автор МВК   
09.05.2018 г.
Уже 8 рік поспіль з 3 до 5 травня у Львові проводиться Міжнародна учнівська науково-практична конференція «Україна очима молодих». Організаторами є Національний центр «Мала академія наук України» і КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

Цьогоріч на захід приїхали юні науковці з різних куточків нашої країни, які підготували доповіді про найактуальніші проблеми сьогодення та способи їх вирішення. Серед них і Козодав Марина, вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» ОМЦПО-МАН, член Сумського територіального відділення МАН України (секція «Історія України»), учениця 11 класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 11 та Рогальський Тимур, вихованець гуртка «Історія України» Сумського ОЦПО та РТМ, учень 9 класу Рибальського НВК.

«Україна очима молодих» - це захід, де школярі можуть обмінюватись думками, ідеями та розповісти іншим про своє бачення майбутнього. Відповідно до тем, які молоді науковці висвітлювали у своїх доповідях, їхня робота була поділена за 4 секціями: «ХХ століття в історичній пам'яті: локальні історії»; «Історичні та новоутворені етнічні спільноти на території України кінця ХХ - початку ХХІ століття (на прикладі свого регіону)», «Економічне зростання регіону: природні, трудові та інституційні чинники», «Проблеми утилізації твердих побутових відходів: нові технології вторинної переробки, економічні перспективи та екологічні аспекти (на прикладі свого регіону)».

 Козодав Марина представляла свої дослідження на секції «Історичні та новоутворені етнічні спільноти на території України кінця ХХ - початку ХХІ століття (на прикладі Сумської області)», Рогальський Тимур висвітлював «Роль 809 учбового авіаційного полку в розвитку авіації України та освоєнні космічного простору».

Міжнародна конференція «Україна очима молодих» - це цікавий досвід для юних науковців. Тут школярі можуть реалізувати свої ідеї, розповісти про них іншим, а також вдосконалити те, що вже напрацьовано. Вони бачать майбутнє по-своєму - модерно і знають, що потрібно зробити для того, аби покращити нашу країну. Науково-практична конференція - безумовно, зелене світло для молодих людей, котрі впевнено крокують до своєї мети.

Ольга Литовченко, методист ОМЦПО-МАН

ImageImageImage 

                                                                                              

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg