Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Поліція затримала юнака, що напав на таксиста та угнав його автівку
Поліція затримала юнака, що напав на таксиста та угнав його автівку Печать
Автор ГУНП   
08.05.2018 г.
Подія сталася в Охтирському районі. Аби зупинити раніше судимого 19-річного хлопця, котрий ножем поранив таксиста і заволодів його машиною, працівникам поліції довелося розпочати справжню погоню. Правоохоронці змусили зловмисника «притерти» машину до узбіччя, а коли той кинувся тікати пішки – затримали його та доправили до відділку.

Сьогодні вночі до чергової частини Охтирського відділу поліції зателефонував водій молоковозу, котрий повідомив, що поблизу одного з сіл району виявив невідомого чоловіка з закривавленою шиєю. На вказане місце негайно вирушила слідчо-оперативна група поліції та медики.

Вже на місці події правоохоронці з‘ясували, що потерпілий – 43-річний таксист, житель райцентру. Він розповів: в Охтирці до нього підсів незнайомець, одягнений в чорний спортивний костюм, та попрохав відвезти до села Лантратівка. Приблизно на півдорозі молодик попросив пригальмувати, мовляв, необхідно на кілька хвилин вийти. Але як тільки машина зупинилась, він вихопив ножа і вдарив водія в область шиї. Відбиваючись, таксист вискочив з машини й кинувся тікати. Сам зловмисник, сівши за кермо, подався геть.

«Доправленому до лікарні потерпілому медики діагностували ножове поранення м‘язів шиї. На пошуки нападника та викраденого авто було піднято весь особовий склад нашого райвідділу та орієнтовано всі сусідні підрозділи, - коментує події начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

- За годину розшукувану машину побачили одночасно наші співробітники групи «швидкого реагування» та екіпаж автопатруля управління патрульної поліції Сумської області. Правоохоронці розпочали переслідування зловмисника, і за кілька кілометрів «притисли» машину до узбіччя. Однак той, покинувши викрадену автівку, кинувся тікати пішки по пересічній місцевості, намагаючись заплутати сліди та збити полісменів зі шляху. Врешті-решт втікача наздогнали та доправили до відділку. Хочу щиро подякувати екіпажу патрульної поліції, чия рішучість і професіоналізм дозволили у найкоротші строки знайти та затримати нападника, котрий у минулому вже мав судимості крадіжки та пограбування».

Нині слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого… та яке завдало великої матеріальної шкоди), в рамках якого вирішується питання про винесення стосовно юнака на період слідства запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Сумської області

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg