Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Наталія Кудряшова: Від мрії до мрії
Наталія Кудряшова: Від мрії до мрії Печать
Автор А.Міхєєв   
27.04.2018 г.
ImageМинулорічний візит програми «Ревізор. Магазини» збурлив Охтирку. На ринку - кузні місцевих новин - одне тільки й обговорювалося, куди енергійна ведуча з Нового каналу Наталія Кудряшова їздила вчора, а куди завітає сьогодні.

Багато підприємців, від гріха подалі, зачиняли перед знімальною групою двері. Дехто був впевнений, що у нього все добре і Кудряшова нічого не знайде. Були й такі, хто попри недостатню якість обслуговування, готові  були потрапити «в телевізор» заради реклами свого закладу.

А як виглядає TV-ревізія з іншого боку? Секретами програми ділиться Наталія Кудряшова. 

- Пані Наталія, хто у таких містах, як Охтирка, вам більше всього радий, а хто ні?

ImageНаталія Кудряшова:

- Кожне місто унікальне. Найбільше нам радіють, звісно, наші телеглядачі. Особливо ті, які запрошували нас провести ревізії. А найменше нас хочуть бачити ті, кому є що приховувати. Зазвичай, це - несумлінні власники торгових точок. Які іноді навіть вирішують проблеми кулаками. 

- Згадайте випадки, коли вам створювали перепони?

-  Найстрашніше було у Харкові, коли в магазині під час ревізії вимкнули світло та приїхали молодики у чорних «спортивках» та закрили мене у морозильнику. Перед цим пустивши в хід кулаки. Так, що я ходила після цього і знімала побої. 

- Які найбільші незручності для вас у виїзній роботі?

- У виїзній роботі ніяких незручностей для мене немає. Я обожнюю дорогу. Мабуть, тому, що мене ледь не народили у машині на шляху до пологового будинку. Так що , я абсолютно мандрівна людина.

Але дорогу я люблю із комфортом. Тому на всі ревізії зі мною мандрує мій картатий пледик та кип'ятильник. У готелях часто буває прохолодно. А так зігріла собі чайку, залізла під ковдрочку - і вже щастя. 

- Сьогодні ви маєте велику аудиторію, тому комерсанти, які надають недоброякісні послуги вас бояться. Наскільки успішно вам вдавалося захищати свої права споживача до того, як стали телезіркою?

- І сама захищала, і знайомим допомагала. Так роблю дотепер. Захищати свої права потрібно. У багатьох досі думка, що кудись ходити і скаржитися то даремне, все одно ніяких змін не буде. То хибний підхід.

Насамперед, зараз навіть нікуди ходити непотрібно. До Держпродспоживслужби, яка займається захистом прав споживачів, звернення можна написати навіть на електронну пошту і воно буде рахуватися як письмове. По ньому обов'язково проведуть розслідування. Пошта, інші контакти та адреси офісів цієї служби є на їхньому сайті. Також працює гаряча лінія. Можна звернутися також і туди. А ще є поліція. Туди часто звертаюсь, коли бачу торгівлю «протерміновкою» або молоком прямо із брудного асфальту. У таких місцях продукти дуже небезпечно купляти, можна отруїтися. Отож, порада всім читачам: «Будь як Кудряшова, не давай кривдити себе та оточуючих, відстоюй свої права!» 

- Чи вистачає у часу на шопінг поза межами програми?

- А як же. Я ж жива людина. Ще й до того люблю попоїсти. Тому найчастіше мій шопінг - то продукти харчування. Дуже люблю роздивлятись на полицях усілякі гастрономічні новинки. Але купую не часто. Тому, аби для того, щоб подобатися глядачам у кадрі, змушена себе обмежувати у харчуванні. Стрункість дається нелегко, у жертву приносяться смаколики.

Взагалі обожнюю ходити по продуктовим магазинам і на зйомках, і поза ними. Це любов на все життя. Пам'ятаю, як потрапила до великого супермаркету у Бельгії, коли вперше була закордоном. У нас в Україні ще тоді супермаркетів не було. Я просто стала посеред того харчового розмаїття і розплакалась від емоцій, що мене переповнювали. Я так мріяла, щоб у нас в країні були такі магазини! Ось і домріялася. Супермаркети стали моєю роботою на довгі роки і навіть тепер моє життя з ними пов'язано. Як кажуть - one love. 

- У разі неякісного обслуговування, доводиться себе стримувати аби не пригрозити приїздом програми «Ревізор...»?

- Грозити не потрібно. Потрібно відразу звертатися до Держпродспоживслужби. Якщо хочете запросити нашу команду у торговельні заклади міста - тоді варто написати Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script  

- Кажуть, що там, де ваша знімальна група харчуєтеся та ночуєте, ви зйомки не здійснюєте. Чому?

- Здійснюємо. І неодноразово. Це стосується радше програми «Ревізор». Ревізор перевіряв і готелі, де ми ночували і ресторани в них. У Кропивницькому я навіть особисто провела міні-ревізію номеру, де ночувала. А «Ревізор: магазини» дійсно не знімає там, де живе. Тому, що ми знімаємо магазини, але у них не ночуємо. 

- Який режим вашої роботи в «Ревізорі...»?

- Як і в усієї нашої знімальної групи. Дуже інтенсивний. Вільний час відводиться лише на сон. Тому часто повертаюсь у ті міста, де ми знімали, але вже у якості туриста, щоб роздивитися краєвиди і пам'ятки культури та історії. 

- Знімаючи з ранку до ночі, вам, як ведучій доводиться бути постійно запальною, емоційною, енергійною. Поділіться секретом, як ви підтримуєте себе у такій формі протягом дня?

- Здоровий сон та здорове харчування. Шкідливих звичок в мене немає - не палю, не п'ю, не гуляю. Ось тому вся енергія і йде у роботу. Взагалі намагаюся не давати собі спуску та не лінуватися. Одного разу прийшло розуміння, що життя дуже коротке і хочеться встигнути здійснити усе задумане. Це був переламний момент у моєму житті.

Коли у 15 років мені поставили дуже негарний діагноз та спрогнозувати не більше кількох років життя. На щастя, потім діагноз не підтвердився. Але той час, що я провела за усвідомленням швидкоплинності і кінечності життя дуже на мені позначився. Ось с тих пір, як зарядилася, так і прямую по життю - на високій швидкості, намагаючись не проводити жодної хвилини дарма, воліючи бути корисною. 

- Кажуть, що поза сценою найсумніші люди - комедіанти. Гострий язик, почуття гумору ви лишаєте на знімальному майданчику, чи й у житті ви така сама, як перед камерою?

- В житті я різна. Не завжди весела. Тому, що і життя не завжди дарує веселощі. Сприймаю все адекватно ситуації. Але у хвилину слабкості мене бачать лише найближчі люди.

Тому не жаліюся і не скаржуся публічно у соцмережах. Розумію, що багато хто з мене бере приклад. А який ж то приклад - рознюняний та з опущеними руками?

Крім того із дитинства є така установка: мої проблеми - це лише мої проблеми. Не потрібно ними навантажувати оточуючих. Намагаюсь всі ситуації вирішувати конструктивно. А вже потім, коли гостра ситуація йде, приходять емоції. Ось тоді вже можу поплакати. 

- Життя поза «Ревізором...» - які творчі проекти вас цікавлять, на яких заходах з вами можуть зустрітися, побачити вас ваші прихильники?

- Я працюю у театрі. Граю на декількох столичних сценах. Виступаю із концертами як співачка. Також мене можна побачити у ролі ведучої різних урочистих та святкових заходів. Там де свято - там є я. 

- Досліджуючи якість обслуговування у магазинах, ви вже накопичили безцінну для споживача інформацію. Можливий у перспективі випуск книгу з добіркою порад від Наталії Кудряшової? Чи хоча б в електронному вигляді в соцмережі не хочете завести рубрику у форматі 10 порад як: вибрати м'ясо, повернути неякісний товар тощо.

- Гарна ідея. Думаю, що ми її реалізуємо разом із колегами. Тим більш, що писати полюбляю. У юності написала книжку. Любовний роман. Але мені якось в один момент стало соромно, що її хтось побачить та прочитає, тому її спалила.

А професійні поради від мене та нашої програми часто можна побачити у різних газетах, журналах та на сайтах. 

- Ким ви мріяли бути в дитинстві?

- Водієм тролейбусу. Коли їхала у школу, завжди ставала у транспорті біля кабіни водія і спостерігала за його роботою. Це була якась медитація для мене. Могла так стояти дуже довго. Ось так: виросла і мрія не збулася. 

- Зараз майже кожний підліток мріє стати теле-кінознаменитістю. До чого слід їм бути готовим, якщо мрія збудеться?

- Коли збуваються мрії, найгірше те, що треба екстрено відшукати нову мрію. Бо без мрії не можна жити.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg