Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Зариблення Дамби продовжується
Зариблення Дамби продовжується Печать
Автор Админ   
25.04.2018 г.
ImageНа водосховищі, яке охтирчани звуть Дамбою, свято. 23 квітня міські активісти та члени Охтирського товариства рибалок-любителів (ОТРЛ) випустили чергову партію малька. Це вже третій рік поспіль, як поновлюється лускате поголів'я.

У 2016 році рибалки випустили на Дамбі 0,5 тони малька, у 2017-ому - 2,32 т. Цьогоріч привезли 700 з гаком кг доволі крупної риби. Переважно коропа звичайного та дзеркального. Робили все по науці - активісти отримали від інституту рибного господарства науково-біологічне обґрунтування штучного відтворення біоресурсів. Втім інколи попадався лящ та білий амур.

Гроші на рибу активісти збирають серед охтирчан. Внески добровільні. Вудити на Дамбі можна кожному, хто захоче. Здавав гроші, чи ні - байдуже. Але члени товариства рибалок-любителів закликають байдужими не бути. Чим більше закупити малька навесні, тим приємніше восени повертатися з Дамби з трофеями.

Голова ОТРЛ Григорій Бурденюк:

 - На закупівлю малька ми збираємо гроші поміж собою. Кожний рибалка мріє знайти рибне місце. А ми його не шукаємо - ми його створюємо. На зборах ОТРЛ вирішили затвердити членські внески у сумі 300 грн. Долучитися до нас може кожний бажаючий. Навіть, якщо ви можете допомогти лише меншою сумою, чи працею, чи будь-яким іншим чином - все рівно звертайтеся, будемо щиро вдячні.

Наприклад, Наталка Міронова - це наша правозахисниця. Сергій Дараган своїм авто та причепом вивозить сміття з узбережжя водосховища. Гідних людей можна згадати багато. Той же держінспектор рибоохорони Юрій Марченко - з одного боку нібито просто виконує свою справу, але і йому ми дуже вдячні - тому що виконує її чесно.

Повірте, охорону водного дзеркала у більш ніж 70 га забезпечити непросто. Йому у допомогу ми виховали у наших рядах позаштатних рибалок-інспекторів: Олега Босенка, Володимира Бойка та Андрія Манжаренка. Вони вже отримали у обласному рибнагляді посвідчення і суттєво допоможуть у боротьбі з браконьєрством.

За порядком на Дамбі ми просимо слідкувати і членів ОТРЛ, і усіх відповідальних рибалок. Якщо побачили порушення - дзвоніть мені 095 778 99 84. За цим же телефоном ви також можете звернутися, якщо маєте бажання вступити у ОТРЛ, або хочете просто допомогти у нашій справі.

Нагадую, поки що ловити можна тільки на одну вудку. Хай риба нереститься. А вже з 10 червня дозволений любительський та  спортивним лов. Під час любительського лову дозволяється використовувати 5 гачків. Хочеш чіпляй їх на одне вудилище, хочеш п'ять одногачкових вудок використовуй. За раз можна узяти максимум 3 кг риби.

З нагальних проблем, які наразі у порядку денному це - очищення від сміття берегів водоймища, ремонт огородження шлюзів та забезпечення охорони водного об'єкту. Звертаюсь до небайдужих мешканців міста та району - давайте відновлювати Дамбу разом! Приєднуйтеся! Ваша допомога зайвою не буде!

Спілкувався Андрій Міхєєв

ImageImageImage

ImageImage 

Фото: Наталія Міронова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg