Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Анжела Волкова: Як збільшити те, що не збільшується?
Анжела Волкова: Як збільшити те, що не збільшується? Печать
Автор ГородА   
05.04.2018 г.
ImageПродовжуємо розбиратися в «депутатських» грошах. Наш сьогоднішній співрозмовник Анжела Олександрівна Волкова - завідуюча жіночою консультацією комунального закладу «Охтирська Центральна районна лікарня». Позапартійна. У депутати міської ради обиралася за списками партії «Відродження». Перемогла по округу №2.

-  Скільки громадян зверталися за допомогою, яку ви могли б надати у рамках Програми?

Волкова А.О.:

- До мене зверталися мешканці багатоквартирного будинку по вул. Парковій, 1. Усі гроші віддала їм на ремонт тепломережі (7 475,67 грн.) та каналізаційної системи (25 346  грн.).

На виборчому окрузі №2 (вул. Паркова, Незалежності: 2-18, 20, 28-30; Армійська: 2-5А, пров. Друкарський) перемогло відразу два депутати. Так як ми на одному окрузі вдвох, то, відповідно, в іншому окрузі - нікого. Це несправедливо. Люди попрохали і ми з Андрієм Леонідовичем Зінченком від «Опозиційного блоку» вирішили узяти удвох і «нічийний» округ: вулиці Горбушка, Дикалова, Зарічна, Перемоги 80-84, 86-86А, 88, 90, 92А, 94-195А;  Танкістів-Кантемирівців, Шевченка: 48-116А;  Академіка Шмідта, провулки Глібова, Добролюбова, Достоєвського, Кириківський, Петра Калнишевського, Нахімова, Потьомкіна, Праці, Робітничий, Станційний, Східний, Трохименка, Шевченка, Шишкіна, Чумацький.

Тільки таким чином можна було залучити гроші для потреб цього округу. Половина грошей, які я мала право розподіляти, а саме 33 500 грн. пішли на водогін по пров.Шевченка та Достоєвського. 300 м мережі проклали. Люди зверталися зі своєю проблемою в мерію не перший рік. У них ніколи не було води. Тепер є.

 

- Скільки грошей використали всього, (з них на своїй дільниці/за її межами)?

- Використана сума 66321,67 грн. Все до копійки я використала в межах своїх округів. Невикористаною лишилася сума 678 грн. 33 коп. Як я казала раніше, в мене зараз дві дільниці.

- Чому профінансували саме обрані проекти (проект) та відкинули решту?

- Ми провели зібрання мешканців найбільшого будинку округу. Були озвучені найголовніші проблеми - тепло, гаряча вода та каналізація. Підвальні приміщення «пливли». Просили у мене дитячий майданчик. Але грошей на все не вистачає - з виділених депутатських коштів на округ №2 могла направити тільки трохи більше 30 тис. Довелося визначатися з пріоритетами.

- Готові у 2018 році використати «депутатські гроші» повністю і чи вже маєте плани куди?

- Планів у мене дуже багато, потреб у людей також. Все визначать збори мешканців. Я постійно тримаю руку на пульсі, в кожному під'їзді в мене є відповідальна особа. Є старші по будинках.

Наразі, найбільші проблеми багатоповерхівок це дахи, що протікають. Наступний етап в поточному році, думаю, допомога по вул. Парковій, 3 («малосімейка») і Незалежності, 20. Є недоліки там і в сантехниці, але дахи важливіше.

Ми спілкувалися з директором ПП «Базис» Оленою Леонідівною Калєніченко. Обговорювали неякісне утеплення тепломереж. До будинків доходить охолоджений теплоносій. Це також потрібно вирішувати.

Я підтримую розподілення коштів за участю депутатів. Бажано суму цю збільшити, бо навіть на наріжні проблеми їх не вистачає. Я керую жіночою консультацією, на яку потрібно віднайти 1 млн. 800 тис.грн. на завершення ремонту. Де їх узяти? Були б вони в мене, я б їх одразу віддала для жінок міста та Охтирського району - набагато приємніше отримувати специфічні медпослуги у комфортних умовах.

На жаль, у межах існуючого бюджету виділити більше депутатам неможливо. Як можна збільшити те, що не збільшується? У мене дуже багато на дільниці інвалідів, онкохворих, яким хотілося б теж допомогти. І дитячий майданчик потрібний, і спортивний, і лавки, і огородження, і стоянка для автомобілів.

Бажання допомогти велике, от тільки грошей не вистачає. Наскільки ефективно використовуються депутатські кошти, краще спитайте у мешканців Паркової, 3, які тепер позбулися каналізаційної проблеми. І тепло у них зараз в будинку, і вода гаряча.

Жодний округ у місті не обійшли увагою тільки завдяки пропорційно розподіленим депутатським грошам. Чи ділити загальну суму між дільницями міста по площі, чи по кількості мешканців я особисто не обраховувала. Але існуючої суми все рівно не вистачить, як її не діли.

Я зверталася з депутатськими запитами з різних питань, але, більш дієвої допомоги людям від депутата ніж своєчасне фінансування не придумати. Тому я «ЗА» те щоб в Охтирці депутатські гроші залишилися.

Спілкувався Андрій Міхєєв

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg