Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Супрун очолив рейтинг найбідніших голів РДА
Супрун очолив рейтинг найбідніших голів РДА Печать
Автор Спецкор   
05.04.2018 г.
ImageСпецКор оприлюднив дослідження статків голів райдержадміністрацій області. 

Депутати та бідність - слова, що в сучасній Україні стали антонімами. Журналісти-розслідувачі та працівники спецструктур знаходять у деклараціях обранців та очільників різних рівнів квартири, валютні капітали, коштовності та навіть мистецькі колекції. Вони ж часто приписують усі надбання родичам: дітям, тещам, матерям та дружинам. Так зробили і деякі очільники РДА Сумщини, залишивши себе без даху над головою та будь-яких фінансових заощаджень. 

Усього у Сумській області 18 очільників районних державних адміністрацій і їх статки кардинально відрізняються один від одного. Найбагатші володіють мільйонними капіталами, а найбідніші отримали за рік трохи більше 150 тисяч гривень, тобто приблизно по 13 тисяч на місяць. Серед усіх очільників ми виокремили рейтинг з 5 найбагатших та 5 найбідніших керманичів районів. З останнім й пропонуємо ознайомитися зараз. До рейтингу голів «без копійки в кишені»  увійшли  очільники Білопільського, Шосткинського, Охтирського, Роменського та Середино-Будського районів. Їх розташування у загальному списку залежить від сумарного розміру зарплатні за 2016 рік та вказаних у декларації фінансових накопичень.

 

1.Супрун Віталій Миколайович -  керівник Охтирської РДА відкриває наш рейтин, відповідно маючи найнижчі статки з 18-ти голів районних адміністрацій Сумської області. У своїй декларації Віталій Миколайович вказує заробітні плати з двох місць роботи. Їх загальна сума складає близько 152 тисячі 528 гривень. Фінансових заощаджень у готівці чи на банківських рахунках очільник Охтирщини не має. Власного житла чи авто посадовець теж не вказує. Батько ж очільника району має будинок на 100 квадратів. А от самому голові належить лише ділянка землі у 570 квадратних метрів. До слова, головує в Охтирському районі чоловік з квітня 2016-го року. До цього пан Віталій працював у Державній службі охорони, податковій міліції, територіальній держінспекції з питань праці у Сумській області та начальником Охтирського міського бюро технічної інвентарізації.

2. Наступний щабель займає голова районної адміністрації Середина-Буда Ірина Заплаткіна із зарплатнею у 159 тисяч 279 гривень. Жінка не має ані власного житла, ані грошових заощаджень у готівці чи на картці. Дві квартири, земельна ділянка та дачний  будинок записаний на двох дочок. Власного транспортного засобу Ірина Анатоліївна теж не декларує. До слова, головою району пані Ірина стала у травні 2016-го року. До цього жінка займала посаду начальника фінансового управління Середино-Будської районної державної адміністрації.

3. Наступний у рейтингу, передостанній, очільник Шосткинського району. За 2016-ий рік він отримав 159 тисяч 840 гривень зарплатні. Заощаджених грошей у посадовця, згідно декларації, ані готівкою, ані на картці не має. Що ж до житлових квадратів то Віктору Максимовичу Ждамірову належить лише пів квартири на 52 квадратних метри. ЇЇ вони ділять із дружиною. Примітно також , що 2014-му очільник району отримав майже 4 тисячі матеріальної допомоги. Пан Віктор посаду керманича району займає теж з травня 2016-го.  В Шосткинській РДА чоловік працює з 2006-го року. За 10 років встиг приміряти на себе роль начальника відділу та першого заступника. До цього Віктор Максимович працював вчителем фізкультури у школі с.Миронівка Шосткинського району.

4. Ще один із очільників районів, що потрапив до списку «найбідніших» є Білоха Валерій Олександрович  - голова Роменської РДА.За 2016-ий рік Валерій Олександрович отримав трохи більше 138 тисяч гривень зарплатні та взяв кредит на понад 22 тисячі гривень та отримав близько 5 тисяч за здачу житла в оренду. Тобто сумарний його капітал за 2016-ий становить 165 тисяч 52 гривні. Жодної копійки заощаджень чи то вдома чи на рахунку в банку голова Роменщини, за декларацією, не має. При цьому чоловік декларує невеликий житловий будинок, земельну ділянку на 37, 5 тисяч квадратних метрів та автомобіль ВАЗ 2005-го року випуску. Посаду голови Роменської районної державної адміністрації Валерій Білоха займає з 2014-го року. До цього працював у тій же районній адміністрації начальником управлінь та заступником голови.

5. Замикає  ТОП найбідніших голів РДА Сумщини і відповідно має найвищу зарплатню у цьому рейтингу - очільник Білопільського району  Володимир Верещагін із заробітною платою та пенсією  у  186 тисяч 008 гривень ( у сумі). Житла у  Володимира Федоровича немає. Проте на свою дружину очільник задекларував будинок майже на 190 квадратних метрів та земельну ділянку в 1000 квадратів. Також відсутні транспортні засоби та грошові  активи на картах та готівкою. Немає фінансових накопичень і в його обраниці. Посаду голови РДА Володимир Федорович займає з січня 2016-го року. До цього він працював в органах внутрішніх справ м. Суми, начальнком внутрішньої безпеки та охорони одного із підприємств Сумщини та перебував на пенсії.

Цікаво, що троє очільників РДА, описаних у цьому рейтингу, взагалі не мають власного житла, при цьому квартири та будинки, згідно декларацій, належать дружинам, донькам чи батькам декларантів. Також не менш примітно те, що жоден із голів у цьому списку, згідно декларації за 2016-ий рік, немає ані гривні за душею, адже жодних фінансових заощаджень ні готівкою, ні на картках ніхто з них не вказує.

 

За публікацією СпецКор

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg