Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow Святослав Шевчук: Як позбавитися газової залежності від Росії, спитайте у Яценюка
Святослав Шевчук: Як позбавитися газової залежності від Росії, спитайте у Яценюка Печать
Автор Алла Садовська   
20.03.2018 г.
ImageЯк позбавитися газової залежності від Росії, спитайте у Яценюка.

З такими словами звернувся голова Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук до учасників Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки» у Варшаві.

Глава УГКЦ подякував тим, хто в Європі на багатьох рівнях пропонував свою допомогу, зокрема через впровадження санкцій проти Російської Федерації, і через це сам зазнає збитків.

«Але дозвольте нагадати, що в Україні досі гинуть молоді люди, війна триває», - сказав він. Святослав Шевчук закликав європейських політиків, приймаючи рішення, зважати на політичні та економічні питання, і пам'ятати, що на шальках терезів - людські життя в Україні.

Одним із таких рішень він назвав питання відмови від російського газу.

«Якщо в країнах ЄС ви піднімаєте питання, чи можна повністю відмовитися від російського газу, запросіть колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Він розповість вам, як це можливо. До 2014 року було важко знайти країну, яка була б настільки залежна від російського газу й нафти. Україна була дуже залежна. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та його уряд довели, що від цієї залежності можна позбавитися», - наголосив Глава УГКЦ.

Міжнародна конференція «Революція, війна та її наслідки» відбулася у Варшаві 18 березня. Вона була присвячена подіям в Україні з 2014 року, незаконній анексії Криму і російській агресії на Донбасі та їхнім наслідкам для України та Європи, питанням інформаційних воєн та гібридної агресії. У конференції взяли участь 45-й президент Франції Франсуа Олланд та прем'єр-міністр України 2014-2016 рр. Арсеній Яценюк. 

Підготувала Алла Садовська за матеріалами Еспресо.TV

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg