Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow За клопотанням Охтирської прокуратури взято під варту крадіїв банківських терміналів
За клопотанням Охтирської прокуратури взято під варту крадіїв банківських терміналів Печать
Автор Сумська обласна прокуратура   
21.02.2018 г.
ImageЗа клопотанням Охтирської місцевої прокуратури двом серійним крадіям, затриманим напередодні в Кіровоградській області, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під 450 тис. грн застави.

Третій затриманий наразі перебуває під охороною в лікарні після ДТП, його стан стабільний, однак лікарі не дозволяють транспортувати його в суд

Затримані - жителі Полтавської та Кіровоградської областей, віком від 33 до 37 років. Наразі, окрім коштів із платіжних терміналів, встановлено причетність чоловіків до крадіжок із магазинів. Лише за попередньо встановленими епізодами зловмисниками завдано збитків потерпілим на суму понад 700 тис. грн.

Схему викрадання коштів із банківських терміналів один із затриманих запозичив за кордоном, де тривалий час проживав. Повернувшись на Батьківщину, чоловік підшукав собі спільників, розподілив обов'язки та продовжив свою злочинну діяльність, гастролюючи Україною. При цьому, щоб уникнути викриття, зловмисники обирали невеликі районні центри, де на одному кінці міста розбивали скло в приміщенні під охороною, а коли спрацьовувала сигналізація і поліція їхала на виклик, вони в цей час на іншому кінці міста грабували магазини чи термінали.

«Вперше затримані з'явились у м. Охтирка 14 січня 2018 року. Співробітникам поліції відразу вдалось їх вирахувати та задокументувати злочинну діяльність. А вже 16 лютого 2018 року за результатом проведеної спецоперації чоловіки були затримані правоохоронцями Сумщини в м. Світловодськ Кіровогорадської області. Також встановлено особу їх четвертого 24-річного спільника, щодо якого вирішується питання про оголошення в розшук», - розповідає прокурор Охтирської місцевої прокуратури Дмитро Заяц.

На даний час затриманим оголошено про підозру за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище) КК України. Після отримання висновків експертів щодо вилучених під час обшуку предметів, схожих на зброю та наркотичні засоби, а також встановлення точної кількості злочинів, буде вирішено питання про зміну кваліфікації дій зловмисників.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg