Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирська поліція викрила злочинну групу магазинних крадіїв
Охтирська поліція викрила злочинну групу магазинних крадіїв Печать
Автор ГУНП   
20.02.2018 г.
ImageОхтирські поліцейські спільно з оперативниками ГУНП в Сумській області затримали кількох жителів Полтавщини та Кіровоградщини, які менш ніж за місяць обікрали шість магазинів. Крадіям вже пред'явлені підозри у вчиненні злочинів, а двоє з фігурантів справи заарештовані.

Першу крадіжку з магазину в Охтирці по вулиці Сумській зловмисники скоїли в середині січня. Вночі, проникнувши всередину, чоловіки витягли звідти металевий сейф, у якому знаходилося понад 36 000 гривень.

Через кілька днів крадії в темну пору доби проникли до іншого магазину і поцупили звідти 10 000 гривень та продукти харчування.

Потім були крадіжки грошей і м'ясних продуктів з двох магазинів у Тростянці, крадіжки акумуляторних батарей, бензинового генератора та мастил і різної «авто хімії» в магазині автотоварів в Охтирці, а на додачу ще й крадіжка банківського терміналу зі 146 тисячами готівкою з приміщення іншого магазину.

«Вже після вчинення перших злочинів, ми зрозуміли, що діє одна й та ж група, та спільно з колегами з ГУНП в Сумській області розпочали активні оперативно-розшукові заходи, аби її якомога швидше затримати - говорить начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. - Оперативним шляхом ми дізналися, де розшукувані зловмисники планують вчинити черговий злочин. Це виявилось у місті Світловодськ Кіровоградської області. Відтак, наші працівники та сумські КОРДівці негайно вирушили на місце, і затримали зловмисників на «гарячому». Всі особи, що входили в злочинну групу, були не місцеві». 

Четверо затриманих поліцією зловмисників, віком 25, 34, 37 і 38 років,- жителі Полтавської та Кіровоградської областей. Раніше ніхто з них судимий не був і навіть в поле зору поліції не потрапляв. В ході обшуків за адресами, де мешкали чоловіки, працівники поліції вилучили речові докази, що свідчать про причетність до скоєних крадіжок. А саме: викрадені з магазинів продукти харчування, автомобільні акумулятори, «автохімію», а також знаряддя зламу, радіостанції, пістолет, одяг та рукавички. Три автомобілі марок «Фіат», «Ауді» та «Фольксваген» теж вилучені і на них накладено арешт.
Учасникам злочинної групи вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілим, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Досудове слідство триває. Поліція проводить перевірку затриманих на причетність до подібних злочинів, вчинених на території сусідніх з Сумщиною областей.

Відділ комунікації поліції Сумщини

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg