Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Сім'ї героїв Охтирщини об'єднались
Сім'ї героїв Охтирщини об'єднались Печать
Автор ГородА   
19.02.2018 г.
Сім'ї героїв Охтирщини. Так називається організація, в якій об'єднались родини загиблих героїв АТО. Дата заснування 17 січня 2018 року.

Члени організації: Світлана Пустова, Дар'я Кутова, Ольга Білан, Борис Кутовий, Наталія Кутова, Надія Білан, Антоніна Пустова, Олег Пустовий, Ганна Шелепаєва, Валентина Поклонська, Вікторія Демещенко, Віктор Рєдькін, Віра Рєдькіна. Знайомі прізвища. Так, це батьки і дружини загиблих героїв війни, що триває на Сході України. Війна триває, життя продовжується. Хлопці загинули, а вдома, в Охтирці залишились батьки, дружини, діти. Треба якось жити далі.

«Тепер ми одна велика сім'я. Нас об'єднало горе. Але нам треба бути сильними. Заради дітей. Заради пам'яті наших чоловіків. За що вони загинули? За Україну. За мир і спокій на рідній землі. Ніхто не хотів помирати, та доля розпорядилася по-своєму. Наші чоловіки стали героями, посмертно. А нам треба жити далі, піднімати дітей, піклуватися за батьків», - говорить Світлана Пустова.

Разом із Світланою на зустрічі із кореспондентом газети були Ольга Білан, Дар'я Кутова. Вони -  милі молоді жінки, вродливі, доброзичливі, але життя зобов'язує їх ставати «залізними леді». «Життєві проблеми вирішувати разом простіше, легше. Тому вирішили створити свою організацію. У цьому нам допомогли в Охтирському центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ми склали меморандум про співпрацю. Тепер вони допомагатимуть нам у вирішенні правових питань, надаватимуть консультації, тощо.

Нещодавно до нас звернулися із громадського фонду «Суми», які реалізовують проект «Сім'я героїв» та опікуються родинами загиблих  в АТО. Координатор проекту Вадим Дубодєлов сам нас знайшов. Одним із напрямків їхньої роботи є організація поїздок на відпочинок. Так ми разом із сім'ями героїв Сумщини поїхали на відпочинок у Буковель. Ми дуже вдячні Вадимові за організацію чудового відпочинку. Також нам допомогли відповідальні керівники Охтирської міськради - Світлана Долганова,  з управління соціального захисту - Галина Таран».

6 днів у Буковелі відпочивали Світлана Пустова, Ольга Білан, Ганна Шелепаєва, Дар'я Кутова та їхні дітки: Максим, Ростик, Лєра, Мирослава, Давид і Каролінка. Разом із охтирчанами в Буковелі відпочивали 72 людей із Сумщини - батьки, діти, волонтери. Для дітей організовували зимові розваги, екскурсії. А з дорослими займались психологи, священики, журналісти. Американські волонтери Айрон і Бетсі проводили уроки англійської мови і давали уроки з ірландських танців. Польський диякон проводив уроки з релігієзнавства. Разом із сумськими волонтерами Денисом і Танею діти ходили в ліс, вчились кататись на лижах, будували сніжні барикади, спускалися з гір. А ще побували в селищі Яблуниця, де діє «Країна щасливих дітей», і в хаті Івана Франка. Дітям усе дуже сподобалось. Дорослим також.

Охтирські сім'ї героїв повернулись із Буковелю наповнені незабутніми враженнями і новими ідеями. Їхня організація тільки народилась і вони запрошують приєднуватись інші сім'ї героїв і всіх небайдужих охтирчан. Якщо ви хочете допомогти, якщо у вас є ідеї - ідіть на вулицю Перемоги, звертайтесь в управління соціального захисту, кабінет №1.

У Сергія Пустового була мрія організувати вишкіл пластунів на Охтирщині. Вадим Кутовий був завзятим футболістом. Можна організувати футбольний турнір ім. Вадима Кутового. Руслан Білан захоплювався технікою - можна організувати вело-, мото-, авто-раллі ім. Руслана Білана. А Руслан Рєдькін і Олег Бірюк - були пілотами, а наше місто пілотів що може організувати? А ще, пам'ятаю, мама Льоші Вербицького говорила, що він грав на гітарі, був душею компанії.

Ми одна велика сім'я...

Марина Мороз

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg