Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирський відділ поліції про крадіжки та як з ними борються
Охтирський відділ поліції про крадіжки та як з ними борються Печать
Автор ГУНП   
12.02.2018 г.
ImageНовий вид крадіжок:з гаражів знімають ворота, не спокушаючись на машини, запчастини і тому подібне

Цифри.

 335 крадіжок зафіксовано в Охтирці й районі за минулий рік.

+ 41 крадіжка у порівнянні з 2016 роком. 57,9% крадіжок розкрито. По області цей показник становить 41,8%.

Згідно з офіційною статистикою, крадіжка є найбільш поширеним злочином в Україні. Крадіжка грошей, велосипеду, продуктів з магазину, електроприладів на дачі, речей з автомобіля - все це відбувається щоденно. І вплинути на цей фактор, на жаль, не спроможна ніяка сила, навіть тюрма. Але протистояти злодюжкам - завдання поліції.

 Як справляються з цим в Охтирці, розповів начальник місцевого відділу поліції полковник Руслан Кладько:

 « - У поліцейській статистиці тішить цифра щодо значного зменшення кількості квартирних крадіжок та відсоток їх розкриття. Так, з 34 випадків квартирних крадіжок розкрито 25. При цьому 8 епізодів - справа рук двох харківських гастролерів. Викрити їх було практично нереально: їх ніхто у місті не знає, наводчика їм не потрібно, нікому крадене тут не збували, ніякими послугами не користувалися, системності у їх наїздах не вбачалося. Тому злодії знахабніли настільки, що за один день перебування в Охтирці могли обікрасти не одну квартиру.

 Ми мобілізували всі сили правоохоронців. Навіть у вільний від служби час, не дивлячись на те, хто яку роботу виконує за штатним розписом, люди виходили на патрулювання, спостерігали за дворами багатоповерхівок, за підозрілими особами. І це принесло результат.

 Харківських злодіїв вдалося спіймати на гарячому . Слідство ще продовжується, адже цей дует наслідив не тільки в Охтирці, але і в інших містах і навіть областях. Зараз вони знаходяться під арештом. І випадки квартирних крадіжок припинились. - Зате кількість інших крадіжок зросла. -

Так. Буквально щодня десь щось у когось крадуть. З початку року вже зафіксовано більше 40 фактів крадіжок. По половині з них встановлені особи, яким повідомлено про підозру. А один з підозрюваних у нас взагалі «рекордсмен» - з середини грудня по вчорашній день 12 епізодів крадіжок. То в гараж залізе та вкраде якийсь інструмент, то у нежилому будинку радіатори опалення познімає... І шукаємо крадене по ломбардах чи на базарі. В цілому уже накопичилось достатньо фактів, аби притягнути цього громадянина до більш серйозної відповідальності, штрафом не обійдеться.

А нещодавно у нас з`явився новий вид крадіжок - один охтирчанин внадився знімати гаражні ворота. Власник приходить, все ціле - машина на місці, колеса не зняті, інструмент і запчастини не тронуті, а воріт немає. Вичислили крадія за слідами протекторів мікроавтобуса, яким він вивозив крадене, та за слідами його взуття. У нього вдома знайшли і транспортний засіб, який арештували, і відбитки слідів черевиків. А сам крадій встиг утекти і зараз перебуває у розшуку.

 Двоє знятих воріт повернули власникам. Більше не встиг зняти. Коли злодюжку спіймаємо, тоді і запитаємо для чого знімав ворота. До речі, особа нам знайома за фактом обкрадення Бакирівського ФАПу, але там він проходив свідком. Другий напарник взяв вину на себе.

 - У місті почастішали крадіжки з магазинів, лізуть у вікна, двері, не дивлячись на сигналізацію. У одному випадку приватна служба охорони прогавила злодіїв, хоч і двічі спрацювала сигналізація. Коли вони приїхали, крадії зачаїлися всередині магазину, а охоронці не побачили віджатого вікна і не надали ніякого значення цьому факту. А треба було викликати поліцію.

У іншому випадку, коли злодій заліз у магазин павільйонного типу, відігнувши металеву обшивку,служба охорони відреагувала оперативно і злодюжку взяли на гарячому разом з краденими речами».

Виявивши осіб, які намагаються проникнути до помешкань, виносять речі чи сумки з будинків або навіть випитують про наявність чи відсутність господарів, негайно звертайтеся до поліції Телефон «102» працює цілодобово і безкоштовно. Тож будьте пильними та звертайте увагу на незнайомих і підозрілих громадян.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg