Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Стан роботи з вирішення звернень Охтирською місцевою прокуратурою
Стан роботи з вирішення звернень Охтирською місцевою прокуратурою Печать
Автор Охтирська прокуратура   
09.02.2018 г.
Стан роботи з вирішення звернень та запитів, прийому громадян, забезпечення доступу до публічної інформації в Охтирській місцевій прокуратурі за 2017 рік

У минулому році до Охтирської місцевої прокуратури надійшло 535 звернень, проти 632 у 2016 році, що менше на 15,35 %. Таке зниження зумовлене тим, що відповідно до положень Закону України «Про прокуратуру» прокуратура не здійснює нагляд за дотриманням законодавства про звернення громадян. Цим же Законом органи прокуратури позбавлені повноважень щодо проведення перевірок у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Що стосується категорій вирішених звернень, то 170 або 55,2% від загальної кількості, це звернення з питань досудового розслідування, 90 звернень надійшло від учасників кримінального провадження, що на 18,4% збільшилось у порівнянні з минулим роком. Здебільшого звернення надходили від потерпілих, захисників та інших учасників процесу. Зазначені звернення стосуються повноти стану досудового розслідування кримінального провадження та порушення працівниками поліції норм КПК України під час здійснення досудового розслідування.

На дії і рішення слідчих поліції надійшло 89 звернень, що на 11,3 % більше ніж у минулому році. У 2017 році задоволено із вказаної категорії 5 звернень. Причинами надходження такої кількості звернень з питань досудового розслідування є як неякісне досудове розслідування кримінальних проваджень, прийняття передчасних рішень щодо закриття кримінального провадження, незгода з законними рішеннями працівників правоохоронних органів, так і правова необізнаність громадян, яка полягає у недотримання вимог ст. ст. 303-307 КПК України під час оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчих. На дії процесуальних керівників подано 3 скарги.

З числа вирішених звернень в 2017 році задоволено 6 проти 20 минулого року. Спостерігається зменшеннякількості задоволених звернень на 70 %, що стало наслідком змін в законодавстві.

 

До інших відомств для вирішення направлено 209 звернень і становить 39 % від кількості всіх прийнятих звернень. Такі звернення здебільшого належать до компетенції органів поліції, органів державної влади та місцевого самоврядування і стосуються питань охорони громадського порядку, соціального забезпечення, земельних відносин тощо.

Працівниками прокуратури повернуто заявникам 18 звернень, які не відповідали вимогам ст. ст. 5, 7 Закону України «Про звернення громадян». Також, у 2017 році надійшло 4 анонімних звернення.

У 2017 році на особистому прийомі громадян прийнято 166 звернень. Керівником прокуратури Слабуновою Ю.В. особисто прийнято 71 звернення, що становить 42,8% від загальної кількості прийнятих на особистому прийомі звернень прокурорами.

У 2017 році прокурорами прийнято участь у суді по 90 скаргам на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора.

Протягом 2017 року скарги на рішення, дії чи бездіяльність прокурорів не задовольнялись.

Протягом 2017 року прокуратурою розглянуто 2 запити на інформацію. Категорія запитів стосувалась питань організаційно-розпорядчої діяльності Охтирської місцевої прокуратури.

Випадків оскарження рішень щодо вирішення запитів про надання інформації в судовому порядку не було.

Охтирською місцевою прокуратурою здійснено ряд організаційних і практичних заходів з метою  забезпечення кваліфікованого та своєчасного вирішення звернень громадян, реального поновлення порушених прав. Насамперед, робота прокуратури спрямовувалася на захист прав і свобод людини та громадянина, зміцнення законності.

За інформацією Охтирської місцевої прокуратури 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg