Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Поліція + населення = друзі
Поліція + населення = друзі Печать
Автор ГородА   
06.02.2018 г.
ImageЗлочинність в Охтирці не росте, перебуваючи на рівні показників 2016 року. При цьому відсоток розкриття правопорушень кращій, ніж загалом по області і складає 64,7%. З такою інформацією 25 січня виступив перед депутатами міської ради начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. Він підкреслив, що поліція добре знає свої недоліки, але й на успіхи не варто закривати очі.

З огляду на статистику, Охтирка виглядає пристойно - 64,7 % злочинів розкривають. Наприклад, із зафіксованих семи пограбувань шість вдалося розкрити. Суттєво зменшили кількість квартирних крадіжок, запровадивши рейди у житловому секторі. Але залишається не розкритим минулорічне вбивство, що сталося у залі гральних автоматів.

За словами Руслана Кладька, міський відділ поліціє виконує поставлені перед ним завдання, але працює в умовах некомплекту особового складу. І якщо ви не маєте свого дільничного інспектора (як зауважила депутат Тетяна Макарова, на фото), то саме з цієї причини. Зокрема, й поліцейські групи реагування виходять на службу по кілька ночей поспіль. У реформованій поліції віднедавна не існує й окремого підрозділу - звичної людям ДАІ, а безпека дорожнього руху є лише одним з напрямків роботи. Відповідаючи на питання залу, керівник охтирської поліції зазначив, що за таких умов фізично неможливо перекрити рух важковагового транспорту, що здійснюється всупереч заборонювальним знакам, і на що нарікають як пересічні городяни, так і люди, наділені владою.

Депутат міської ради Мирослав Нікулін (на фото), констатуючи факт ігнору рішення міської ради, яке забороняє фурам їздити комунальними дорогами, запропонував розробити алгоритм, який допоможе якщо не позбутися їх, то хоча б зробити проїзд платним. Ці гроші, на думку депутата, можна було би направити на відновлення доріг і ремонт прилеглих будинків, що руйнуються. Свою пропозицію Мирослав Нікулін подав у формі депутатського запиту, що передбачає розгляд її відповідними службами.

Мирослав Нікулін також оприлюднив скаргу людей з інвалідністю, які страждають від системних порушників правил паркування. На провулку Харківському, біля продовольчого ринку, люди з інвалідністю не можуть скористатися парковкою, бо спеціально відведені місця займає той, у кого не бракує нахабності. Порушники правил дорожнього руху поводяться зухвало і на зауваження не реагують. Начальник поліції порадив телефонувати на 102 і заявляти про факт порушення ПДД, відтак буде і реагування. Тут потенційним дозвонювачам варто знати, що «слухавку піднімуть» у Сумах.

Тенденцією нового року головний поліцейський Охтирки назвав крадіжки з магазинів і порадив підприємцям для збереження свого майна помірковано обирати службу охорони. Звертаючись за охоронними послугами до громадських формувань, котрі не мають ні спеціальної підготовки, ні оснащення, ні повноважень, підприємці можуть не отримати бажаного захисту. «Перегляньте своє ставлення до охорони магазинів», - сказав начальник поліції і навів актуальний приклад. А саме: злочинці проникли у приміщення, закрили вікно з середини і затаїлися там по приїзду «охоронців». Ті постояли під дверима кілька хвилин і поїхали геть. Після чого бандити спокійно «винесли» магазин...

 

Поліція + населення = друзі. Виступ її начальника перед міською радою зазвичай закінчується взаємними подяками. Об'єктивно, не став винятком і цей. Поліцейські несуть варту - міська рада допомагає: то камери відео спостереження, то планшети, то бензин, який весь час дорожчає... Реально справи такі, як вони є. Безперспективно заперечувати думку, що злочинність невикорінна - поки існує людина, будуть існувати і її вади. Але локалізувати злочинність в певних рамках і не давати їй розростатися - це цілком реально. Але для цього необхідна хороша правова база, ефективні правоохоронні органи і високий рівень життя людей, які розумітимуть, що порушувати закон не варто, навіть якщо ніхто цього не бачить!.. І як вишенька на торт - 50 відсотків поповнення з вищих навчальних закладів МВС - це дівчата.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg