Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Озеро Ігнатенкове на межі існування
Озеро Ігнатенкове на межі існування Печать
Автор Админ   
15.01.2018 г.
ImageОчисні споруди на Сумщині застарілі, не ефективні, або їх немає зовсім.Державна екологічна інспекція оприлюднила невтішні висновки.

Серед основних причин незадовільної роботи очисних споруд: технології морально застаріли, оскільки переважна більшість комплексів побудовані в 70-х роках минулого сторіччя і з того часу не модернізувались; обладнання зношене і не забезпечує належної очистки стоків, оскільки роботи з їх капітального ремонту або реконструкції не проводяться; відсутність належної уваги та фінансування з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на вирішення даних проблем.

Найбільш загрозлива ситуація склалась на даний час в м. Конотоп, м. Дружба, м. Середина Буда та смт. Ямпіль, де взагалі відсутня біологічна очистка стічних вод.
Щодо м. Охтирки, інспекція повідомляє, що з метою модернізації та покращення роботи очисних споруд, а також зменшення негативного впливу на стан оз. Ігнатенкове, між Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради та ТОВ «Інжинірінгова компанія ТВК» укладено договір на розробку проектно-кошторисної документації по об'єкту: «Реконструкція очисних споруд каналізації в м. Охтирка».

При підготовці інформації використано матеріали офіційного сайту держінспекції deisumy.gov.ua

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg