Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Чому в охтирчанина піднімається тиск
Чому в охтирчанина піднімається тиск Печать
Автор ГородА   
19.12.2017 г.
Охтирка - місце неординарне і цікаве, повне парадоксів. Це знають всі. І один з них - транспортне сполучення. Як можна доїхати з речового ринку до залізничного  вокзалу, з 8 сотні до Дачного? Звичайно з пригодами, хоча маршруток в Охтирці "хоч греблю гати".

І ось починається цікава історія. Спробуйте з речового ринку не в базарний день доїхати до Гай Шевченка (Гусинка), до 41 магазину (8 сотня), до залізничного  вокзалу. Добре, якщо не поспішаєш і можна чекати 30-40, а то і 50 хвилин. І коли маршрутка прийде, розумієш, що таке щастя. Але ж частіше трапляється, що марно викреслив з життя майже годину. Виявляється, що в районі речового ринку живуть не люди. Інопланетяни? Люди в Охтирці живуть на Дачному. Саме туди іде найбільше маршруток. Приклад. 26 листопада, неділя, 11 ранку. За 50 хвилин близько 20 маршруток виїхали з речового ринку. Але куди? Два авто за маршрутом №15 до Зорі, два автобуса за №17, решта - Дачний. Ну так що, хто кращий?

І що залишається робити? Ідеш пішки з речового ринку до центру, потім сідаєш у маршрутку. Або. Добираєшся пересадками, і платиш удвічі більше. Дуже б'є по кишені. Не кажучи про те, що поки дійдеш до центру, то втрачається півгодини. А пенсіонер дійде? 

Є такі водії, які доїзжаючи до Собору часто уточнюють, чи є люди до речового ринку? А тим часом біля речового люди чекають, бо знають, що саме в цей час повинна бути маршрутка. От таке життя пересічного охтирчанина. 

Дуже часто маршрутки не доїзжають до кінцевих зупинок саме через запізнення. Ще один парадокс. Часто підбирають людей через кожні 5-10 метрів, а зупинку щоб вийти - не завжди роблять, де просиш. (№16, водій Анатолій).

Але є винятки, №16 (водій Олександр), №6 (усі водії) - культурні, ввічливі і не скорочують свої маршрути.

Ще один парадокс. Біля магазину "Машенька" бідний пасажир повинен пробиратися через авто таксистів, щоб потрапити в маршрутку. Зупинки зроблені для пасажирів, чому вони тут облаштували стоянку? І така ситуація не тільки біля "Машеньки". Також досить часто тут такі калюжі, гоголівські. Їх, до речі, по всій Охтирці багато.

Водії часто не доїжджають до зупинки. Біля "Дубрави" зупинилися, звідти розвернулися, і ... Люди з зупинки біжать, махають бідні, щось кричать, бояться, що залишаться. А про висвітлення на зупинках, напевно, і говорити нема чого. Відразу нам дадуть відповідь: грошей немає. А так хотілося б, щоб ще були електронні табло, на яких висвічується інформація про прибуття автобуса, як в інших нормальних містах, де про людей піклуються.

Але то мрії. Коли настане такий момент, щоб з Дачного потрапити на Кардашівку, а з Кардашівки, наприклад, - на 8 сотню без пересадок? І коли водії перестануть спізнюватися. Бачимо, як диспетчери їх підганяють на центральній зупинці біля АТБ. Йде постійне з'ясування стосунків.

І ще момент. Досить водіям ставитися до пенсіонерів пільговиків, як до нахлібників. Слова: "Можна по пільговому?" їх доводять до сказу. А власне чому? Нас, споживачів, не цікавить, як повертаються державою пільгові гроші перевізнику, які у водіїв відносини з власниками маршрутів, що вони думають взагалі про пасажирів. І не повинно цікавити. Не треба псувати кров охтирчанину, у нього і без того є від чого тиску піднятися.

Світлана Хоруженко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg