Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Алєксєєв відзвітував на новому місці
Алєксєєв відзвітував на новому місці Печать
Автор А.Міхєєв   
06.12.2017 г.
ImageМер повинен звітувати перед громадою щороку. Минулоріч Ігор Алєксєєв доповідав 21 жовтня у залі районного будинку культури. У 2017-ому міський голова дотягнув свій звіт до початку зими та змінив місце зустрічі. Замість районного осередку культури цього разу гостинно двері відчинив, хоч і не відремонтований, але зате свій «рідний», міський.

1 грудня о 15:00 годині в приміщенні МЦКіД («Кнєжа») анонсована, і раніше вже раз перенесена зустріч, розпочалася. Під час свого виступу мер сидів за столом на сцені. Над головою - сяяв світильник, на столі лампа, із заду обігрівач UFO. Збоку тьмяно блимав ряд дзеркал.

ImageНезважаючи на зливу, зал, попри очікування, заповнили повністю - депутати, працівники міськвиконкому, вчителі... Були також громадські активісти і мешканці міста, які прийшли здебільш з приватними питаннями. Трохи вільних місць лишалося не передніх рядах. Але пересічні громадяни, які запізнювалися з об'єктивних причин (вулицями в цей день зручніше було пливти) до порожніх крісел навпроти мера підходити не наважувалися, якщо, звісно, не мали в кишені депутатського мандату.

І хоча Алєксєєв запевняв, що аншлагу досягли без використання адмінресурсу, у декого з присутніх сумніви стосовно цього вилилися в неприємні запитання на початку зустрічі. Неодноразово у бік міського голови кидалися іронічні закиди на кшталт, «навіть ворони над Охтиркою повинні літати з дозволу мера». Але й схвальні відгуки у бік Алєксєєва теж були.

В цілому ж аудиторія вела себе мляво, аплодисменти лунали скупі і навіть тих ораторів з народу, які «розтікалися мислю по древу» зазвичай дослухували до кінця. За одним виключенням, коли мешканець будинку з Київської приніс доповідь на стопці аркушів, яка стосувалась невирішеного особистого земельного питання. Тут вже й мер не витримав і почав на підвищених тонах вимагати швидше формулювати питання. Втомлені люди почали тихцем-нишком покидати нудьгуючу залу. На кілька хвилин у «Кнєжу» завітав одіозний Віктор Рибальченко. Він зробив декілька знімків зібрання, після чого  махнув рукою й зник.

ImageЗа дві години безперервного спілкування з міським головою жодного закиду щодо корупції, розкрадання та нецільового використання коштів, а тим більш звинувачень не прозвучало. Переважна більшість питань стосувалася доріг, ремонтів у багатоповерхівках, різним скаргам на послуги ТЕЦ та іншим суто комунальним справам.

З гарних новин, які охтирчани почули це ймовірне заведення у спорожнілі будівлі спецучилища  регулярної військової частини, збереження НГВУ як структури «Укрнафти» з пропискою в Охтирці, а разом із цим - табору «Космос» і футбольного клубу.

Охтирчанам пообіцяли відкоригувати генплан. Є тверді наміри опікуватися ТЕЦ, узявши її у комунальну власність. Невдовзі завершуються роботи по влаштуванню колектора, який приєднає приміщення лікарні до централізованої каналізаційної системи, куди «віллються» проблемні багатоповерхівки. На фінішній прямій водогін по Гафановича. Нещодавно капітально відремонтували тепломережу ДНЗ «Теремок». Цей садочок у 2017 році «приріс» на три вікових групи, тому теплове питання набрало ще більшої актуальності.

Ось-ось всі школи й дитсадки з'єднаються дорогами з твердим покриттям і тротуарами. Лишилося доробити лише провулок Сумський. Школа №4, остання, яка не мала теплого туалету, тепер ним також обзавелася. У гімназії з'явилося футбольне поле зі штучним покриттям та в різних точках міста додалося 9 дитячих майданчиків. Підтягнули паркову зону, встановили багацько скульптур, відремонтували хокейну коробку по Харківському. Також на зустрічі мер анонсував переселення спортшколи у гарний «банківський» будинок.

З корисних придбань -  трактор "Беларус-82.1", який взимку дуже допоможе боротися з завалами. Статистика закупівель по системі ProZorro, хоч і не вразила, але робота втім у цьому напрямку ведеться. Згадав Алєксєєв і про туалет поблизу мерії, який виправдовує усі очікування.  

З неприємних новин - зберегти ОУБР не вдалося.  Для батьків вартість дитячого харчування скоро збільшиться до 20 грн. Попри суттєво більший ніж у минулих роках бюджет розвитку, коштів на все не вистачає. Відтягує гроші ЦРЛ. Але ситуація докорінно зміниться у 2018 році, коли в ІІІ кварталі буде нарешті зданий в експлуатацію останній етап цього 30-річного довгобуду.

Питанням ремонту будинків, доріг, облаштування дворів і т.ін. Алєксєєв присвятив доволі суттєву частину виступу. Дійсно, діяльність у цьому напрямку активна, однак, містяни дружно скаржаться на недоробки. Ігор Юрійович підтвердив, що йому й самому не подобається якість - частенько підрядники або не доробляють, або ліплять так, що потрібно потім переробляти. Втім роботу міської влади мер оцінив як позитивну.

Андрій Міхєєв

Деякі питання до мера та відповіді Ігоря Юрійовича Алєксєєва (І.Ю.А.) (скорочено, близько до оригінала)

- Чому нічого не робиться для впровадження земельних торгів?

(І.Ю.А.):

- Питання неодноразово виносилось на сесію. Жодного разу рішення підтримано не було. Для того щоб його завершити потрібно пройти певну процедуру. Тому закиди, що нічого не робиться я не сприймаю.

- Чому погано працює вуличне освітлення?

(І.Ю.А.):

- Я і ввечері, і вночі, і за кермом, і пішки я пересуваюсь містом та бачу як працює вуличне освітлення. О котрій годині ліхтарі  вмикаються, о котрій вимикаються. На превеликий жаль, коли було скасовано нічний тариф, оплата за електрику зросла і у міста не вистачає коштів освітлювати місто увесь потрібний час. Надходять пропозиції про зміну графіка освітлення, вони будуть розглянуті.

- Чому замінюють не всі ел. опори по вул. Московській?

(І.Ю.А.):

- Роботи виконує РЕМ. На нараді керівник запевнив, що вони будуть продовжені.

- Скільки робочих місць створено у 2017 р.?

(І.Ю.А.):

- Жодного.

- Як тоді буде поповнюватися пенсійний фонд.

(І.Ю.А.):

- Як було, так і буде.

- Кому вигідно неякісне гаряче водопостачання.

(І.Ю.А.):

- Мені не вигідно. Звернень з претензіями на якість ТЕЦ дуже багато. На жаль, офіційну інформацію, яка температура води, що підведена до будинку нам ніхто не може надати. Навіть ТЕЦ. ОСББ, чи організація, яка обслуговує будинок  може знімати показники хоч щодня. І у мене питання до вас, чому це не робиться? Кому це вигідно? Шановна громада, за цим слідкувати повинен не міський голова, а ті організації, яким ви довірили цю справу.

- Як розв'язати клубок проблем з загальнобудинковими газовими лічильниками?

(І.Ю.А.):

- Коли відмовлялись встановлювати загальнобудинкові газові лічильники я попереджав мешканців, що їм будуть запроваджені підвищені норми споживання. Попереджав. Норми запровадили і потім лише одиниці пішли оскаржувати в суд. Решта платить по-новому. Набагато краще було б дати газовикам встановити загальнобудинкові лічильники, а після оскаржувати законність їх встановлення. Без запровадження підвищених норм.

Для довідки вибіркові цифри з презентації (скорочено)

 

Виконання бюджету міста за 9 місяців 2017 року (тис. грн.)

Доходи : 374 048,4 (Загальний фонд - 364 533,4            Спеціальний фонд - 9 515,0)

Видатки : 364 794,0 (Загальний фонд - 339 269,5           Спеціальний фонд - 25 524,5)

 

Соціальне забезпечення: субсидії, пільгові виплати, матеріальні допомоги охтирчанам                                  179571,6 тис.грн. (52,9 %)

Інші: придбання матеріалів, господарчих товарів, отримання послуг, витрати на відрядження, навчання     12863,1 тис.грн. (3,8 %)

Заробітна плата з нарахуваннями працівникам бюджетних установ міста                                                   77565,9 тис.грн. (22,9 %)

Продукти харчування для дошкільнят та учнів ЗОШ                                                                                                     4370,0 тис.грн. (1,3 %)

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв бюджетних установ                                                                                      12499,6 тис.грн.  (3,7 %)

Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм: заклади охорони здоров'я                          52399,3 тис.грн.  (15,4 %)

 

Плата за землю в повному обсязі зараховується до бюджету міста і є вагомим джерелом наповнення доходної частини. У 2017 році надходження плати за землю збільшилися у порівнянні  з 2016 роком  на 243,2 тис. грн. (за рахунок індексації)

 

Виконано капітальний ремонт покрівель 5 багатоповерхових житлових будинків:

вул. Перемоги,8a -739 м2,

вул. Ярославського, 1 - 440 м2

пров. Дачний, 3 - 870 м2

вул. Батюка,49 -1006 м2

вул. Снайпера,48 - 1154,6 м2

Завершені роботи з капітального ремонту 21 ліфта в семи багатоквартирних будинках, отримано дозвіл на їх експлуатацію.

Проведено грейдерування та підсипка грунтових доріг міста на 73 вулицях та провулках, використано 750 тонн  підсипочного матеріалу. Завершено капітальний ремонт дороги по провулку Сумському.

 

Проведені роботи з поточного аварійного ремонту гарячою асфальтобетонною сумішшю по вулицям Сумській, Ярославського, Батюка, Армійській, Київській, Шевченка, Широкій, Пушкіна, Революції, Гоголя, Снайпера, Заозерній, Петропавлівській та провулкам Гастелла, Лісному. Загальна площа ремонтів 1393,87 м2 . Проводиться поточний аварійний ремонт дорожнього

покриття струменевим методом установкою УЯР-01 на вулицях Сумській, Мішечкіна, Незалежності, Лєбєдєвої, Перемоги, Київській, Петропавлівській, Армійській, Снайпера, Батюка, Зарічній, Перемоги, Гоголя, Революції, Пушкіна,

Чкалова, Шевченка, Заозерній, Ярославського, площах Жовтневій та Успенській. Загальна площа ремонту 2752,83 м2

 

Виконано роботи з поточного ремонту дорожнього покриття гарячою асфальтобетонною сумішшю  на перехресті вулиць Сумської-Батюка-Левченка де улаштовано 795 м2 нового асфальтобетонного покриття. Облаштувується центральний круг Успенської  площі. Виконано капітальний ремонт тротуару на вулиці А.Шаталова - 1 065м2; вулиці Сумській - 499,0 м2 ,

вул. Армійська - 923,8 м2.

 

Завершено капітальний ремонт внутрішньодворових проїздів у багатоповерхових житлових будинках за адресами: пров. Харківський, 15, де влаштовано асфальтобетонною сумішшю та плиткою ФЕМ покриття на площі 260 м2, пров. Г.Чикала,2 - 630 м2 плитки

 

                                                               

Завершено капітальний ремонт внутрішньодворових проїздів у багатоповерхових житлових будинках за адресами: пров.Харківський, 15, де влаштовано асфальтобетонною сумішшю та плиткою ФЕМ покриття на площі 260м2, пров. Г.Чикала,2 _ 630 м2 плитки. вул. Полтавська, 10б - 2334,8 м2, вул. Полтавська, 10-А, 1251,72 м2 асфальтобетонного покриття .

 

Завершено роботи по капітальному ремонту внутрішньо-дворових проїздів у багатоповерхових житлових будинках вул.Київська,100, вул. Київська,104.

 

Здійснений поточний ремонт покрівлі даху будинку на Київській,101.

 

За результатом торгів на платформі "ProZorro" управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства

придбано трактор "Беларус-82.1" з відвалом.

 

Встановлено 9 дитячих майданчиків на прибудинкових територіях. Продовжується реконструкція лінії міської водогінної мережі на вулиці Гафановича. Укладено новий трубопровід загальною довжиною 1402м. Проведено поточний ремонт хокейної

коробки на пров.Харківському, 3. Для забезпечення правопорядку придбано і встановлено 14 камер відеоспостереження, удосконалюється система відеоспостереження, що вже дало можливість попередити та розкрити кілька злочинів

 

В 9 дошкільних навчальних закладах різними  формами дошкільної освіти охоплено 2268 дітей.

У 2017 році розширилася мережа груп за рахунок відкриття на базі ДНЗ «Теремок» трьох вікових групп. Капітально відремонтовано тепломережу ДНЗ «Теремок»: 80м попередньо ізольованих труб підземки та 167 м замінено в підвальному

приміщенні.

 

Відремонтовано туалетну кімнату в ДНЗ «Орлятко», встановлено огорожу навколо ДНЗ «Струмочок», відремонтовано цоколь приміщення ДНЗ «Казка». Капітально відремонтовано дахи приміщень ДНЗ «Теремок» та ДНЗ «Орлятко».

 

Введено в експлуатацію внутрішній туалет в ЗОШ І-ІІІ ст.№4 ім.Остапа Вишні. Капітально відремонтовано приміщення та дах спортивної зали ЗОШ І-ІІІст.№2. На території гімназії вперше в місті з'явилося футбольне поле зі штучним            покриттям.

 

Різними  формами  оздоровлення у 2017 році було охоплено  2208 дітей, в тому числі, 1298 дітей пільгових категорій. За кошти Охтирської міської ради придбано 10 путівок на відпочинок та оздоровлення дітей з Красногорівки та 29 для дітей пільгових категорій міста до ДТВ «Космос».

 

За підтримки міської ради організовано і проведено турніри та змагання з різних видів спорту: футболу, волейболу, карате, дзюдо, самбо, легкої атлетики, спортивної акробатики, настільного тенісу, шахів, мотокроссу.

 

Закладами культури міста забезпечено проведення 126 мистецьких заходів різного рівня, серед яких обласний фестиваль юних бандуристів «Під срібний дзвін бандур», купальське свято, День Незалежності України та День міста, які охопили майже 20 тисяч чоловік.

 

Капітально відремонтовано перший поверх приміщення музичної школи на суму 205,309 тис.грн., придбано меблі.

Придбано нову учнівську регістрову бандуру вартістю 23 556 грн.  та  електроскрипку за 6 444 грн.

 

У міському краєзнавчому музеї проведено поточний ремонт покрівлі, оновлено експозиції. Отримано від НГВУ «Охтирканафтогаз» експонати та експозиційне обладнання музею історії нафтовиків.

 

За звітний період організовано і проведено 429 різнопланових заходів.

 

За кошти  міського бюджету в КЗ «ОЦРЛ» проведено капітальний ремонт другого поверху педіатричного відділення:

 здійснено заміну 42 віконних блоків, замінено сантехніку, відремонтовано дах площею 198м2.

В КЗ «Охтирська міська стоматологічна поліклініка» за рахунок коштів міського бюджету придбано нове медичне стоматологічне обладнання:  портативний дентальний ренген-апарат, радіовізіограф, стоматологічна установка GRANUM TS7830.

 

В березні 2017 року прийнято до комунальної власності територіальної громади міста об'єкт «Центральна районна лікарня по вул.Петропавлівська, 15 в  м. Охтирка (розширення). Пусковий комплекс № 5. Нове будівництво Головного корпусу - підвал, І та ІІ поверхи нової будівлі. На даний час там функціонують урологічне  та отоларингологічно-офтальмологічне відділення.

 

На добудову лікарняного комплексу з міського бюджету для співфінансування у 2016 році використано 8 991,5тис. грн.

у 2017 використано 5 356,4 тис.грн. для придбання сучасного медичного обладнання для відділень новобудови КЗ «ОЦРЛ»  (на сьогодні  через систему «Рrozzoro» проведено торги та лікарнею отримано:  апарат штучного дихання та вентиляції легенів

 ЮВЕНТ-Т - 4 шт.  на суму 2188,9 тис. грн.; комплекс рентгенівський діагностичний КРД-50 вартістю 238,61тис. грн.; цифрова система рентгеноскопічна типу С-дуга (ЕОП) з рентгенпрозорим операційним столом.

 

Для відділень новобудови придбано та отримано благодійно меблі, побутову техніку,  м'який інвентар, холодильники

Продовжуються роботи з монтажу електропроводки, системи опалення, телефонізації приміщень п'ятого поверху добудови лікарні, будівля повністю оснащена пожежною сигналізацією, змонтовано два ліфти, практично підготовлені до монтажу ліфтів ще три шахти.

 

Завершуються роботи по влаштуванню каналізаційного колектора, який приєднає приміщення лікарні до міської

централізованої каналізаційної системи До нього в подальшому планується підключення каналізаційної системи багатоповерхівок

Київська-Петропавлівська .

 

Станом на 30 листопада 2017 року 12 771 сім'я отримує житлову субсидію для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги. У місті проживає 19 154 сім'ї. Здійснено 124 831 перерахунок призначених субсидій при зміні тарифів норм споживання та за поданням житлово-комунальних підприємств проведено безоплатний капітальний ремонт у власних житлових будинках інвалідів війни на загальну суму 61,0 тис.грн. без звернення громадян.

 

Проведено капітальний ремонт приміщення №2  КУ «Охтирський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

 

Для реалізації БЮДЖЕТУ УЧАСТІ виділено 2 000 000 грн. Мешканці міста обрали 7 з 33 поданих проектів, які будуть реалізовані у 2018 році.

 

 

 

 

 

 

����������� 

 
#4 Хитрий 08.12.2017 16:27
#1 OVEL 06.12.2017 17:08
Ох і впіймав Андрій ти кадр. ;-)
Ага, гламурный шарфик-хомутик. По Европейски прям. :) Где брал?
 
 
#3 Andreas 07.12.2017 21:48
"(І.Ю.А.):

- Коли відмовлялись встановлювати загальнобудинко ві газові лічильники я попереджав мешканців, що їм будуть запроваджені підвищені норми споживання. Попереджав. Норми запровадили і потім лише одиниці пішли оскаржувати в суд. Решта платить по-новому. Набагато краще було б дати газовикам встановити загальнобудинко ві лічильники, а після оскаржувати законність їх встановлення. Без запровадження підвищених норм."

Там, где домовые счетчики поставили, пришли платежки еще больше, чем без.
 
 
#2 AAMiheev 06.12.2017 22:45
Согласен. Атмосферный кадр. Мне он тоже понравился.
 
 
#1 OVEL 06.12.2017 17:08
Ох і впіймав Андрій ти кадр. ;-)
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg