Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вимогливі до інших, поблажливі до себе
Вимогливі до інших, поблажливі до себе Печать
Автор ГородА   
04.12.2017 г.
Наскільки охтирчани цікавляться сесіями міської ради? Рівно настільки ж, як воно торкається їхніх особистих інтересів. Але більшість розуміє той інтерес дуже вузько: моя земля, мій бізнес... Все, що за межами - ніби в іншій галактиці... А в цей час такі ж хлопці й дівчата тільки з посвідченнями за щось голосують, за щось не голосують, одне ухвалюють, інше провалюють, сваряться й миряться. «С-н, закрой рот!», - ця визначна репліка місцевої депутатки не гірша від слів колежанки з Верховної Ради: «Винеси козла!.. Винеси його нафіг!».

 

Критичні до інших і надміру поблажливі до себе, керовані партійними центрами і їм же підзвітні. Не всі, звісно. Окремі. Але решта поважних і розумних не втручаються. Як-то кажуть, з їхньої мовчазної згоди охочі можуть вдосталь варити воду, тягнути кота за хвоста або ж умствувати про себе звитяжних, як вони майже одноосібно рухають в Охтирці прогрес. Можна, наприклад, не голосувати за рішення, а потім поширити брехню, що от рік переконували колег і ледве-ледве вдалося вибить гроші на футбольне поле. Між тим, народна мудрість влучно підмічає: «Хто сам бреше, той іншим не вірить, - і небезпідставно додає: маленька брехня за собою велику веде».

Сесія міської ради, що відбулася у понеділок 27 листопада покликала на світ  мало продуктивних новин. Натомість навіяла стійке відчуття активізації театру політичних дій. Окремі дрібні групи піднімають знамена й гострять партійні мечі, скидається на те, що й супротивника визначено... Проте він не здається, навпаки, обертає до опонентів їхню ж зброю... І от, поки одні хлопці вправляються у намаганні якнайбільше нашкодити одне одному, у інших уже чуби тріщать. У всякому разі саме так виглядає історія про нібито викриту спробу привласнення 12 тисяч бюджетних гривень через картковий рахунок фізичної особи - тренера ДЮСШ.

«Хто бреше, тому легше, а хто правдує, той бідує», - стверджує інша народна мудрість, от тільки не вчить нас нерозумних, як відрізнити одне від іншого.

Завіса. Усі сміються...

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg