Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Тарифи. Друга спроба - марна…
Тарифи. Друга спроба - марна… Печать
Автор ГородА   
27.11.2017 г.
Зміна ціни за проїзд у громадському транспорті вже вдруге виноситься на розгляд виконавчого комітету Охтирської міської ради. І вдруге зазнає поразки. За зняття з розгляду питання, з причин нібито його недостатньої підготовки, голосують як члени виконкому за посадою, так і представники громади. Утримується лише Вікторія Маркова.

 

Тарифний фальстарт

Ніхто не хоче платити більше. Виконавчий комітет, що відбувся у вівторок 21 листопада, знову завернув проект рішення про тарифи на пасажирські перевезення. Доповідь начальника відділу транспортної інфраструктури Управління капітального будівництва і житлового-комунального господарства Інни Біскупської не переконала виконком, який майже одностайно сказав «Ні». І заперечили, власне, не проти самих тарифів, проект рішення зняли з розгляду як недостатньо підготовлений по формі. Каменем спотикання, як і рівно два місяці тому - 21 вересня - стала задачка: скільки ж насправді пасажирів їздять у маршрутках? Саме на вересневому засіданні виконком давав протокольне доручення додатково дослідити пасажиропотік із залученням представників громади, і це нібито не було зроблено.

Отже, нові тарифи протягом осені вже удруге зазнають фіаско. А сам шлях у бік збільшення ціни за проїзд, ініційований перевізниками на підставі суттєвих змін господарської діяльності, почався ще навесні - у березні. То, чи є у нас бізнес більш зарегульований?

В той час як наділені владою люди удосконалюють розрахунок тарифу, перевізники скаржаться, що маршрути один по одному стають збитковими. Ціна питання - 4 гривні. Від 1 листопада 2014 року ми катаємося по 3.

Міський голова Ігор Алєксєєв анонсував позачерговий виконком, як тільки протокольне доручення щодо вивчення пасажиропотоку буде виконано.

 

Спецефекти і кольоровий дим

Саме так планують прикрасити в Охтирці новорічні свята. Виконком затвердив кошторис - 26 з половиною тисяч гривень і це без вартості монтажу ялинки і прикрас.

На придбання афіш, плакатів і флаєрів витратять 5500 гривень. На художнє оформлення заходів (без уточнення) - 13 000 гривень і на прокат костюмів - 8 000 гривень. За словами начальника відділу культури Любові Бобарикіної можливі: лазерне шоу, серпантинові генератори і кольоровий дим.

Відкриття міської ялинки призначено на 16-ту годину 19 грудня. О 15-й годині  покажуть театралізоване дійство «Космічна подорож».

Майданчиком для лазерного шоу стане фасад міського центру культури і дозвілля. Залишається сподіватися, що не забудуть і про альтанку, яка минулого року до свят була обмальована матюками - так і вішали блискітки й гірлянди, закривши очі на сороміцькі написи й малюнки.

 

 

...І знов за рибу гроші

Жваве обговорення покликала на світ тема матеріальної допомоги у розмірі 1500 гривень за придбання лічильників газу. Про проект рішення з дуже довгою назвою «Про надання матеріальної допомоги населенню, яке проживає в будинках, які обладнані загальнобудинковими вузлами обліку природного газу...» доповідала начальник управління соціального захисту Катерина Сідельник.

Незважаючи на те, що сесія міської ради 22 серпня затвердила відповідну програму, а виконком два місяці тому - положення про комісію, яка розглядає заяви громадян - претендентів, у деяких членів виконавчого комітету раптом виникли питання: чому саме так і для чого? Відповідно у сторонніх спостерігачів засідання теж є питання: а що ви у тих білих кріслах робите? Пишаєтеся чи працюєте? І як так може бути, що 21 вересня виконком ухвалює положення про комісію з питань надання матеріальної допомоги, а 21 листопада, коли ця комісія вже три засідання провела і сформувала списки претендентів на гроші, ви заводите здивовані розмови про недосконалість механізму, переваги для одних за рахунок інших, ніби все це робилося без вас?

Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg