Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Приватизація гуртожитку на низькому старті
Приватизація гуртожитку на низькому старті Печать
Автор ГородА   
06.11.2017 г.
Сесія Охтирської міської ради, що відбулася у четвер 26 жовтня поклала початок набуття містом нерухомого майна нафтовидобувного комплексу. Саме в цей день ухвалили рішення про прийняття до комунальної власності будівлі гуртожитку нафтовиків.

 

Гуртожиток по вулиці Київській, 94 передано територіальній громаді міста Охтирки у комунальну власність. Відповідне рішення депутати міської ради ухвалили переважною більшістю голосів - 27 проти 5, котрі не голосували (Бондаренко С., Волкова А., Масло Р., Погорєлов О., Сушинський І. - офіційні дані).

Відтак місто набуває у свою власність гуртожиток, а його постійні мешканці зможуть розпочати процес приватизації житла.

 

Стільці для нового суду куплять за наші гроші

До кінця року суд може переїхати у нове приміщення. Такий прогноз озвучили на сесії. Приводом до обговорення судових перспектив стали зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста, за якими зокрема планується передати з місцевого бюджету судовій адміністрації 100 тисяч гривень. Призначення субвенції - оснащення реконструйованого приміщення меблями для відвідувачів, купівля фіранок, жалюзі тощо. За словами міського голови Ігоря Алєксєєва, йдеться про зручність для самих охтирчан, решта фундаментальних витрат на розбудову і оснащення нового суду покривається з державного бюджету. Одночасно звільниться старе приміщення, яким зможе користуватися місто.

Під час обговорення депутат Сергій Бондаренко нагадав, що громада вже забула, як виділяла землю під будівництво суду ще до того, як вирішено було переобладнати будинок колишнього банку. З'ясувалося, що за судовою адміністрацією обліковується 20 соток охтирської землі, які, з огляду на останні події, непогано було би повернути місту.

 

Як краще вчитися: в теплі чи в холоді?

В той час як начальник відділу освіти Анатолій Тронь звітував про виконання Програми «Освіта м. Охтирки...», за якою у нас усе нібито добре, шкільні класи залишалися холодними. На цю неприємну обставину й звернули увагу в залі. Посадовець запевнив, що проблему вирішено...

До одного із здобутків місцевої освіти звітна промова віднесла й інформатизацію, а саме наявність сайтів у школах і садочках міста. В той же час варто зауважити, що на сайт самого відділу освіти неможливо зайти без перегляду реклами. У понеділок 30 жовтня тут рекламували комп'ютерну гру «Танки», яка наполегливо пропонувала користувачу «Добей соперника!». Про температурний режим у навчальних закладах міста не повідомлялося нічого.

 

В Охтирці шукають місце для футбольних полів

Інфраструктура Охтирки відстала, - вважає депутат В'ячеслав Яновський, і має рацію. Перший спортивний майданчик зі штучним покриттям з'явився в Охтирці лише днями. Під час сесії ж постало питання про голосування за виділення 1500 млн. грн. на дольову участь у будівництві двох таких полів. Держава дасть половину вартості, якщо місто закладе стільки ж. Отже, якщо обіцяне не розійдеться з дійсністю, з наступного року (у поточному вже навряд), можемо сподіватися на два футбольних поля зі штучним покриттям у різних куточках міста. Але задовго до їхньої появи вже точиться дискусія, де ж саме їм бути... Міський голова говорить про так званий «Міський парк» і один з дворів Дачного (Штагера, 1). З цією думкою погоджуються не всі.

 

Медики отримають зарплату за рахунок субвенції з держбюджету

Те, що на медичну галузь в Охтирці бракує грошей - давно не новина. Київ час від часу допомагає. Так і на жовтневій сесії рада прийняла з державного бюджету субвенцію на потреби охорони здоров'я. 2 млн. 430 тисяч гривень підуть на покриття боргу по заробітній платі та частково закриють потребу в інсулінах. Загалом ішлося про те, що на заробітну плату медикам у міському бюджеті не вистачає понад 9 млн. гривень.

 

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg