Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Імплантологія в Охтирці? Це реально - тільки проголосуйте!
Імплантологія в Охтирці? Це реально - тільки проголосуйте! Печать
Автор ГородА   
23.10.2017 г.
ImageЗ 9 по 23 жовтня охтирчани мають можливість визначити долю 2 млн. гривень. Ці гроші по бажанню містян направлять на важливі для громади проекти. Всього таких проектів активістами було подано аж 35. З одного боку це не так вже й багато, але з іншого, і немало - бо це вперше в житті, коли долю фінансування вирішуємо ми самі, а не влада. Щоб перший млинець не розчарував, не пошкодуйте свого часу - ознайомтеся з проектами та використайте свій голос для покращення нашого міста.

 

 

Ви маєте право проголосувати за один малий (до 200 тис. грн.) та один великий (від 200 до 400 тис. грн.) проекти. Голосувати можна в центрі надання адміністративних послуг на 1-ому поверсі, за адресою: вул. Чкалова, 27 А. Тільки не забудьте захопити з собою паспорт!

Або ж, якщо у вас є доступ до мережі Інтернет, віддати голос можна за посиланням  https://okhtyrka.pb.org.ua/projects. Технічно це нескладно. Потрібно мати електронну скриньку (e-mail) та скан-копії (фото у електронному вигляді) трьох сторінок паспорту, а саме: стор. № 2, 3 та аркуша з останнім місцем реєстрації (прописки).

Після завершення голосування кошти будуть розподілені так -  1 млн. 200 тис . піде на великі проекти, а решта на маленькі. Фактично це означає, що у 2018 році буде втілено щонайменш 3 великих проекти та 4 малих.

Хто виявиться переможцем узнаємо незабаром. Поки що серед великих проектів в лідерах - спортмайданчик в мкр. Дачний (автор Сергій Комаров) та відкриття кабінету імплантології в КЗ «Охтирська міська стоматологічна поліклініка» (ОМСП) (автор Валентина Корабельська).

 

Що таке імплантологія

Що таке імплантологія, і навіщо вона охтирчанам, ми поцікавилися у головного лікаря стоматполіклініки Корабельської В.Г.

Корабельська В.Г.:

- Дентальна імплантація - це метод вживлення штучних коренів (імплантатів), які потім використовується як опори, що утримують коронки чи зубні протези, або усувають невеликі дефекти зубного ряду без обточування сусідніх зубів.

Хоча імплантологія - це вже далеко не новинка в стоматологічній практиці, але, про неї охтирчани нічого не знають, тому що у ОМСП відсутня можливість проводити подібні операції. Хочеться цю негативну картину якнайшвидше виправити.

- Проінформуйте охтирчан детальніше, можливо, вони й підтримають саме Ваш проект.

- У молодості ми всі веселі і здорові. Тільки роки біжать швидко. Приходить розуміння, що і сквери потрібні, й історичні експозиції, але якщо немає здоров'я - все це не радує. Тому я закликаю підтримувати в першу чергу проекти червоної категорії з позначкою «Охорона здоров'я».

Не тільки наш великий проект «Кабінет імплантології», але й маленькі - «Відкриття сучасного дитячого кабінету для профілактики карієсу дітей віком від 5-ти до 17-ти років» та «Обладнання туалетного приміщення в КЗ «Охтирської міської стоматологічної поліклініки».

Якщо хоча б один з «медичних» проектів переможе, безсумнівно виграє вся громада міста. Не лікарі, а саме громада!

- А раптом містяни підтримають усі «медичні» проекти? Таке ж теж можливо!

- Це був би гарний подарунок! Вже в наступному році ОМСП змогла б перейти на зовсім інший рівень, допомагаючи тим, кого поки що доводиться направляти на лікування в інститут стоматології. Сьогодні в нашій поліклініці працюють прекрасні фахівці, які можуть займатися імплантологією, але вони не мають ні необхідних матеріалів, ні інструментів.

Шановні охтирчани, не пошкодуйте своїх голосів і вже у 2018 році, ви зможете, не виїжджаючи з міста, зробити собі голлівудську посмішку, навіть, якщо зараз у ротовій порожнині немає жодного зуба.

- Ваш заклад фінансується з міського бюджету та частково за рахунок так званих добровільних внесків пацієнтів. Попросили б гроші у депутатів.

- Просити та отримувати - це дві дуже великі різниці. Я дуже вдячна депутатському корпусу за те, що про нас не забувають при розподілі грошей. Ми вже частково обновили техніку, з'явився сучасний рентген-апарат, обладнання для проведення фонофорезу та інш. Але цьогоріч мова про додаткові кошти не може вестись тому, що навіть на найнеобхідніше нас профінансували на 2 з чимось відсотки від потреби. Як лікар-стоматолог допоможе хворому без тих же матеріалів, (читай, без добровільних внесків)? Ми сподіваємося, що ситуація скоро виправиться, але чекати не можемо. Тому беремо участь - у конкурсах, програмах і скрізь де тільки можна, аби залучити в заклад хоча б одну зайву копійку.

- Під лежачий камінь вода не тече...

- Зараз талановита молодь підживлює досвідчений колектив нашої ОМСП. Коли хлопці та дівчата вчаться у вишах, то мріють про свою майбутню роботу. Вони сподіваються, що будуть іти в ногу з сучасною стоматологією, працювати на новітньому обладнанні, з якісними матеріалами, а в реальності потрапляють в минуле. Звісно, старше покоління допомагає адаптуватись,  ділиться порадами та досвідом. Сьогодні найкращий період для змін і зупиняє тільки відсутність коштів.

Закликаю усіх небайдужих! Якщо ви маєте бажання підтримати проекти охорони здоров'я, зверніться у міську стоматполіклінику по вул. Петропавлівська, 15. Не знаєте як проголосувати? У реєстратурі вам все підкажуть і допоможуть, тільки візьміть з собою паспорт.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg