Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Завершився 10-й ювілейний пленер художників у Тростянці
Завершився 10-й ювілейний пленер художників у Тростянці Печать
Автор ГородА   
16.10.2017 г.
ImageВсеукраїнський день художника 8 жовтня у Тростянці відзначили виставкою живопису. Полотна, створені художниками під час пленеру «Мальовнича Тростянеччина», збагатять міську колекцію живопису. Серед цих полотен і роботи митця з Охтирки Сергія Жиделя.

 

Близько ста чудових творчих робіт талановитих митців було представлено в Художній галереї будинку князя Голіцина, а всього протягом двотижневого пленеру вони написали сто п'ятдесят художніх етюдів, повідомляє міська рада Тростянця.

У своїх полотнах майстри пензля зобразили краєвиди міста, а також сіл Білки, Новоукраїнки, Зарічного та інших. Кожен із художників, а прибуло їх на пленер 18, подарував по дві свої кращі роботи Художній галереї, а решта картин із зображенням мальовничої місцевості краю прикрасять виставки та приватні колекції по всій Україні та за її межами.

Повідомляється, що географія учасників пленеру була доволі широкою: Суми, Харків, Дніпро, Полтава, Охтирка, Запоріжжя, Луганськ, Донецька область, один з учасників прибув із міста Бєлгород (Росія).

Сергій Жидель, який представляв Охтирку, зараз викладає у місцевій дитячій художній школі. З початком війни, він приїхав до нашого міста з Луганська. Його творчий доробок надзвичайно багатий і значущий. Залишається сподіватися, що і в Охтирці можливі художні пленери достойного рівня, аби і в нашому місті могла формуватися картинна галерея для нинішніх і майбутніх поколінь. А поки маємо парад живопису у сусідньому місті.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg