Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Чергові результати місячника добровільної здачі зброї
Чергові результати місячника добровільної здачі зброї Печать
Автор ГУНП   
12.10.2017 г.
З початку проведення місячника добровільної здачі зброї до Охтирського відділу поліції громадяни здали 3 одиниці зброї. А нещодавно ще один місцевий мешканець виявив бажання добровільно здати незаконну зброю.

До Охтирського відділу поліції звернувся 50-річний мешканець району із заявою про те, що хоче добровільно здати мисливську нарізну рушницю ТОЗ-8. Він пояснив, що півроку назад придбав в селі Куземин будинок. Кілька днів тому чоловік вирішив розібрати стару будівлю сараю та в ході демонтажних робіт виявив рушницю. Не вагаючись, рушив до відділу поліції, адже розумів - зберігання таких речей не тільки протизаконно, а й дуже небезпечно. На сьогодні зброю направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

Надуємо, що у відповідності до статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) передбачене покарання аж до семи років позбавлення волі. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений цією статтею, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

«Місячник добровільної здачі зброї триватиме до 31 жовтня. Тож у громадян є чудова нагода не тільки добровільно прийти до територіальних відділків поліції і здати зброю, але й в подальшому, після оформлення відповідних документів, мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, зареєструвати в особисту власність і використовувати її на законних підставах», - коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg