Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирські оперативники затримали злочинну групу професійних квартирних крадіїв
Охтирські оперативники затримали злочинну групу професійних квартирних крадіїв Печать
Автор ГУНП   
12.10.2017 г.
Поліцейські Охтирського відділу поліції затримали двох громадян, які підозрюються у серії квартирних крадіжок на території Сумської та сусідніх областей. Здобиччю зловмисників стали гроші, прикраси з золота, мобільні телефони та техніка.

Протягом двох останніх місяців в місті Охтирка збільшилися випадки квартирних крадіжок. Злочинці діяли досить професійно, не залишаючи будь-яких слідів своєї злочинної діяльності. Оперативним шляхом працівниками Охтирської відділу поліції було встановлено автомобіль, який міг бути причетним до даних злочинів. По місту були виставлені скриті патрулі, задача яких була єдина - вистежити даний автомобіль. І нещодавно один із патрулів запримітив його. Керівництвом було прийнято рішення - вести спостереження за автівкою. Не підозрюючи нічого, двоє чоловіків, які перебували у автомобілі, навідалися до однієї з місцевих квартир та здійснили крадіжку. Коли крадії намагалися втекти на автомобілі з викраденими грошима та прикрасами, їх затримали оперативники.

Працівники відділу поліції з'ясували, що зловмисниками виявилися раніше судимі 37-річний та 46-річний мешканці Харківської області. Крадії перевіряли під'їзди та підшукували заможні квартири, які визначали за дорогими дверима та замками. Спочатку «продзвонювали», перевіряючи на наявність господарів. Надзвичайно складні замки вони відчинили за допомогою відмичок.

В ході затримання у квартирних крадіїв були вилучені численні золоті прикраси, гроші, пістолет та набої до нього, аудіо-відеотехніку, телефони, дорогий посуд. Також злочинці мали при собі знаряддя для взлому дверей.

«У нас є усі підстави вважати, що учасники злочинної групи «гастролювали» територією України та скоювали квартирні крадіжки у багатьох областях, - повідомив начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько - Ми перевіряємо їх особи та можливу причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей.»

Наразі відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Приймається рішення про обрання запобіжного заходу.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg