Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Михайло Корабельський відповість за чисті вулиці
Михайло Корабельський відповість за чисті вулиці Печать
Автор ГородА   
28.08.2017 г.
В інспекції з благоустрою новий начальник. Після звільнення з посади Олександра Васильченка, її очолив Михайло Корабельський. З появою нового керівника, діяльність інспекції активізувалася.

Зокрема, городянам нагадали про відповідальність за порушення державних стандартів у сфері благоустрою. За статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) це штраф від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Наприклад, захаращення та несвоєчасне прибирання території від побутового, будівельного сміття та відходів виробництва, піску, скошеної трави, листя, деревини, гілля тощо може коштувати порушнику від 340 до 1360 гривень. Посадовцям - дорожче.

16 серпня оприлюднили План проведення перевірок об'єктів благоустрою.

За планом до кінця місяця мають перевірити стан територій, що обслуговує ПП «СІБ» на Дачному, території ПП «Базис», ОСББ тощо. Також обіцяють обстежити об'єкти благоустрою, розташовані в центральній частині міста, а саме по вул.Незалежності, на площі Успенській, Торгівельній площі, Соборній площі, пров. Харківському та пров.Ярославського. Працюватимуть і з індивідуальними заявами громадян.

 

Стару музичну школу оновили

Вперше з 1985 року класні кімнати музичної школи капітально відремонтовані не за рахунок викладачів та учнів, а за кошти міського бюджету, про це повідомляє офіційний сайт Охтирської міськради. Новий навчальний рік учні розпочнуть в оновлених класах. Повідомляється, що підрядною організацією завершено заміну конструкцій підлоги на першому поверсі в класних кімнатах та коридорі, утеплено та пофарбовано стіни, влаштовано натяжну стелю, встановлюються нові прилади опалення та освітлення приміщень.
Планується продовжити проведення ремонтів, але на сьогодні виконано найнеобхідніше - відремонтовано частину будівлі «старої» школи.

 

На місяць заборонили ловити раків

За інформацією Управління Державного агентства рибного господарства у Сумській області, з 20 серпня і до 20 вересня заборонено вилов раків. Обмеження встановлені на час другої линьки цих прісноводних тварин. За порушення правил рибальства браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 680 гривень та відшкодування спричинених природі збитків у розмірі 25 грн. 50 коп. за одного незаконно виловленого рака (незалежно від розміру).

Після закінчення терміну заборони на вилов раків, рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 штук. Не дозволяється ловити раків у темний час доби, використовуючи підсвітки.

 

Прийшов час платить за дороге авто

Головне управління ДФС у Сумській області нагадує, що об'єктом оподаткування для транспортного податку в 2017 році є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Ставка податку становить 25 тис. грн в рік за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Фізичними особами транспортний податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. А податкові повідомлення-рішення про сплату податку та відповідні платіжні реквізити контролюючі органи мали надіслати платникам до 1 липня.

 

Підготувала Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg