Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Чи потрібні Охтирці нові кіоски на вулицях
Чи потрібні Охтирці нові кіоски на вулицях Печать
Автор ГородА   
28.08.2017 г.
Виконавчий комітет Охтирської міської ради засідав у середу 16 серпня. Бурхливого обговорення зазнало два питання порядку денного: про присвоєння поштових адрес та про розміщення тимчасових споруд - двох кіосків у людному місці.

 

Городам дають адреси

Люди масово подають заяви на легалізацію власних городів, якими тривалий час користувалися, але не мали на це юридичного оформлення. Аби вирішити проблему, в Охтирці пішли шляхом легалізації городів у спосіб подрібнення їх на окремі земельні ділянки по 10 соток. Відтак у місті почали з'являтися нові масиви з поштовими адресами, які оформляють на себе чи на своїх родичів користувачі великих городів. Виконком 16 серпня надав поштові адреси черговим ділянкам, зокрема по вулиці Прапорній, Грабовського, Челюскіна. Ділянку під назвою «Левадна, 6а» з тіла рішення вилучили як спірну, бо не мала погодження суміжних власників.

 

Освіті світить оптимізація

Рішення «Про затвердження списків дітей дошкільного віку, дітей та підлітків шкільного віку» покликало на світ неприємну розмову. Школярів в Охтирці не вистачає для повного навантаження наявних закладів освіти. За словами міського голови Ігоря Алєксєєва, новий навчальний рік може стати роком суттєвих викликів щодо фінансування галузі. Обсягами визначених субвенцій держава спонукає місцеві ради до оптимізації наявної мережі шкіл.

 

На газоні поставлять кіоск

Квіти в горшках, а не на клумбі... Пропозиція про розміщення тимчасової споруди (кіоску) для торгівлі квітами по вулиці Батюка (поблизу жіночої консультації) поділила членів виконкому на два табори. З мінімальною перевагою виконком зміг ухвалити позитивне для заявників рішення. За цим рішення двоє підприємців зможуть розмістити свої кіоски у двох місцях - в означеному місці по вулиці Батюка і по вулиці Перемоги, 4.

Чи потрібні Охтирці нові кіоски на вулицях і як отримати право на їх розміщення? Дискусія поміж членами виконкому показала, що навіть вони не знають чітких відповідей на ці питання. З одного боку треба заохочувати підприємницьку діяльність і сприяти її розвитку, а з іншого - думати про привабливість вулиць і зручність для мешканців прилеглих житлових будинків.

Схема розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста була затверджена в Охтирці  2014 року. Затвердили все, що стояло, визначивши для кіосків їхню форму й вигляд. Відтоді підприємці не поспішають із заміною існуючих форм, але претенденти на нові не можуть оминути вимоги щодо архетипу. За словами міського голови, саме споруди нового типу і з'являться у зазначених місцях. Аби набути право на розміщення тимчасової споруди, підприємець має звернутися із заявою, яка розглядається комісійно. Саме за рішенням комісії (а не за наслідками конкурсу) виконком і ухвалює своє рішення. Член виконкому, голова громадської ради Тетяна Радченко побажала аби ця процедура була більш прозорою, а підприємці - поінформованішими.

При цьому не слід плутати «тимчасові» споруди з «сезонними». Перші, незважаючи на назву - стоятимуть поки договір передбачає, а другі - лише сезон (наприклад, баштанники).

Анна Протасова

  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg